Konu ile ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında; Aile İşletmeciliği Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri ve Arıcılık Faaliyetleri ile; Motorlu Tırpan, Pülverizatör, Atomizör, Akülü Budama Makası, Fındık File Sistemi, Süt Sağım Makinesi ve Çapa Makinesi gibi makine ekipmanların alımını yapmak ve hibe desteğinden yararlanmak üzere gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılan başvuruların 20 Ocak 2023 tarihinde sona erdiğini açıkladı.

Yılmaz; başvuru dönemi içerisinde İl-İlçe Müdürlüklerimiz tarafından konu ile ilgili sektör paydaşlarımıza, üreticilerimize ve bayilerimize yapılan bilgilendirme toplantıları ile yazılı ve görsel basın ile sosyal medya aracılığıyla yapılan duyurular sonucunda 2 bin 792 üreticinin proje başvurusu yaptığını; talep edilen makine ekipmanların proje toplam tutarının yaklaşık 60 milyon TL, ödenecek hibe tutarının ise 30 milyon TL. civarında olduğunu belirtti.

Proje başvurularına ait değerlendirme işleminin devam ettiğini belirten İl Müdürümüz Kemal Yılmaz, Bakanlığımızca değerlendirme işleminin tamamlanması ve sonuçlarının açıklanmasını takiben başvuru sahipleri ile Hibe sözleşmelerinin imzalanmasından sonra yatırımlara başlanacağını ve sunmuş oldukları projelerine göre üreticilerimizin makine ekipmanlarını alabileceğini açıkladı. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi