Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Altınordu ilçe başkanı Mustafa Kemal yeni yılın ilk günü eski yılı değerlendirdi. 
Kemal Yaptığı değerlendirme açıklamasında şunları ifade etti. Koca bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2014 yılı Türkiye’miz için hayırlı bir yıl oldu diyemeyiz. Özgürlüklerin kısıtlandığı, baskı ve zulmün artığı bir yıl oldu. Yargının ve adaletin yara aldığı, savunma mekanizmasının kısıtlandığı bir yıl olan 2014 de medyanın susturulması da cabasıydı. Özgür basından söz edilemeyen bir Türkiye’de hep beraber yaşıyoruz. Terörün yoğunlaştığı ve birçok mevziler kazandığı da bir gerçektir. Cumhuriyetimizin tehdit altında olduğunu ve ülkenin bölünme riskiyle karşı karşıya olduğunu hep beraber görüyoruz. Ekonominin giderek zayıfladığını, rant hesaplarının artığını ve ülkemizin dış itibarının ciddi anlamda zedelendiğini görmekten mutlu olmadığımızı da söylemeliyim. 
İhmallerin diz boyu olduğu maden sektöründeki kazalarda kaybettiğimiz canlar oldu. Kimse de ciddi tedbir alma yoluna gitmedi. Yangın yerine dönen Güneydoğu Anadolu da olup bitenler için hala, birileri ortalığı karıştırmak istiyor denilerek geçiştiriliyor. Bakanların Yüce divana gönderilmesi konusunda anlaşamayan bir iktidar, öte yandan ‘paraları ve kasaları oralara polis koydu’ diyenler şimdilerde o paraları faizleri ile birlikte sahiplerine iade eden bir zihniyet. Demek ki paraları oralara polisler koymamış. Yolsuzlukların tescillenmesi anlamına gelen böyle bir olayla da karşı karşıyayız. Demek ki yolsuzluk ve yoksulluğun ortadan kaldırılması yerine yönetildiği bir durumu yaşıyoruz. 
Bunlar bizleri rahatsız ediyor. Bu nedenle 2014 yılını hiç sevmedik. Bir an önce gitsin dedik. Özgürlüğün, barışın, bağımsızlığın, bağımsız yargının, dış itibarın ve insanca yaşanabilir bir Türkiye’nin, yolsuzluğun ve yoksulluğun ortadan kaldırılacağı  bir yılın gelmesini bekliyoruz. Bunun için haydi gel 2015 dedik ve geldi. O halde hep beraber Umuda yolculuğa çıkalım. Bu sefer hep beraber başaralım. Yeni yıl herkese kutlu olsun.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi