İş dünyasına önemli çağrılarda bulunan Başkan Şanlıtürk, yaptığı açıklamada; “Ordu ilimiz gerek devlet yatırımları ile gerekse yerel yönetimlerin yatırım ve hizmetleri ile önemli mesafeler kat etmeye başlamıştır. Yatırım konusunda Ordu artık korkulan bir il olmaktan çıkmıştır. Turizmden sağlığa, kültürden sanata, eğitimden spora hemen her noktada Ordu artık yatırım yapma konusunda cazibe çeken bir il olmuştur” dedi.

“Turizmin her kalemini fırsata çevirmeliyiz”

Şehir hastanesinin de faaliyete başlayacak olması nedeniyle sağlık turizmine de geçiş yapılması gerektiğine inandığını kaydeden Başkan Şanlıtürk; “Önümüzde ki yıllarda şehir hastanemizin de hizmete başlayacak olması nedeniyle yatırımcıların şimdiden sağlık turizmine geçiş yapmalarını önemle tavsiye ediyorum.

Bölge illerden de ilimize hasta ve hasta yakınlarının da akın edeceğini göz önünde bulunduracak olursak bunun alt yapısına şimdiden başlamamız lazım. Ordu, artık 12 ay Ordu olmak mecburiyetine girmiştir. Turizm yatırımlarının her kalemini mutlaka fırsata çevirmek zorundayız. O yüzden bu alanda yatırım yapacak olan veya yapmayı düşünen hemşerilerimize şimdiden hiçbir risk teşkil etmeden adım atmaya başlamalarını önermekte fayda görüyorum” diye konuştu.

Gençlerimize gurbet yolu göstermeyeceğiz”

Göç konusuna da değinen Başkan Şanlıtürk; “İlimiz çok şükür son yıllarda bölgemizde en az göç veren il olmaya başlamıştır. Bahsettiğim yatırımlar bir bir hayata geçtiği vakit Ordu artık göç veren değil, göç alan bir olacaktır. Buna da yürekten inanıyorum. Gençlerimize artık gurbet yolu göstermemek için Cumhur İttifakı olarak olağanüstü çalışmalara imza atmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi de olmasın. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ilimizde istihdam edeceğimize herkesin inanmasını bu noktada Cumhur İttifakına güvenmelerini ve bu güvenlerinin boşa da çıkmayacağını bilmelerini istiyorum” diye de konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi