Altınordu Belediye Meclisi 2023 Ocak ayı Olağan toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Aşkın Tören başkanlığında gerçekleştirildi. Yeni yılın ilk belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Tören, 2022 yılını yatırım yılı ilan ettiklerini, Cumhuriyetin 100.Yılına girilen 2023 yılının da atılım yılı olacağını ve Altınordu’nun her köşesine hizmet imzasını atacaklarını belirtti.

2022 yılında altyapıdan üstyapıya tarımdan turizme kültür sanata ve sosyal belediyeciliğe dair birçok hizmet ve çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Aşkın Tören, “Yatırım yılı ilan ettiğimiz 2022 yılı, stratejik planımız doğrultusunda ortaya koyduğumuz hedeflerimize ulaştığımız ve milletimizin hayır dualarını kazanan hizmetlerimiz ile dolu dolu geçen bir yıl oldu. 2022 yılında yaptığımız çalışmalarla tarihinde ilk defa sıcak asfalta kavuşturduğumuz mahallelerimiz olduğu gibi yarım asırdır özlemini çektikleri hizmetler ile buluşturduğumuz mahallelerimiz de oldu. Kırsal ulaşım ağımızı nitelikli hale getirmek üzere başlattığımız 50 Km’lik beton yol programında da bugün itibariyle 67. Mahallemizin betonunu döküyoruz. Kalan 5 mahallemizi de bitirerek beton yol programımızın birinci etabını tamamlamış olacağız” dedi.

Kültür ve sanat şehri Altınordu

Konuşmasında kültür ve sanat etkinliklerine de değinen Başkan Tören, “her kesime hitap eden çeşitli ve birbirinden renkli kültürel ve sanatsal etkinlikler yelpazesi ile kültür ve sanat şehri iddiamızı perçinledik.

Geçmişte çok başarılı festivallere ev sahipliği yapmış şehrimizin Kültür ve sanat şehri Altınordu markasını daha da güçlendirerek Altın Fındık Festivali etkinliğimizi meclisimizin de ortak iradesi ile yeniden canlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni dönem Altınordu’nun altın yılı olacak

Başkan Aşkın Tören, konuşmasının devamında yeni proje ve eserler ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

Ay Işığı Modern Sanatlar Merkezi…

“Şehrimizin hafızasında önemli bir yer tutan aynı zamanda şehir yaşamına da mal olmuş ‘Ayışığı’ ismi ile bir modern sanatlar merkezinin yapımıyla ilgili bu yıl için ön gördüğümüz hazırlıklarda sona geldik. Modern Sanatlar Merkezimizin şubat veya mart ayı içerisinde temelini atmayı, Cumhuriyetin yüzüncü yılında yani 29 Ekim 2023 de halkımızla birlikte açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”

Altınordu Tekstil Park…

“Sosyal yönlü sorunların başında gelen işsizliğe çözüm üretilmesi noktasında inisiyatif aldık ve istihdam altyapılarını kurduk. Bu doğrultuda Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezini, Karacaömer Tekstil Atölyesini ve Kariyer Merkezini şehrimize kazandırdık. İhale aşamalarını tamamladığımız ve önümüzdeki günlerde temelini atmaya hazırlandığımız 10 bin metrekare kapalı alana sahip ve ilk etapta 1000 kişilik istihdam sağlayacak “Altınordu Tekstil Park” projemizle bu yatırımlarımızı taçlandırıyoruz.

Birçok Yeni Proje Hayata Geçiyor…

“2023 yılının; İnovasyon Merkezi, OrduPark, biri özel çocuklarımız için olmak üzere 3 kreş, Kütüphaneler, Bilim Merkezi, Teknoloji Tasarım Atölyesi, Üniversitelilere yönelik çok amaçlı Şehir Atölyesi ve yeşil alanlarıyla parklarıyla bambaşka bir iklimi yaşayacağımız sahada tam zamanlı mesai gerektirecek bir çalışma döneminin bizi beklediğini rahatlıkla ifade edebilirim. Dolayısıyla bunlarla ilgili hedeflerimizi yılın ilk yarısında temel atma süreçlerini tamamlamış ve kendi dönemimiz içerisinde büyük oranda bu hedeflerimize ulaşmış ve şehrimize hediye etmiş olacağız.”

2023’de 100 km beton yol

“Ulaşım hamlemizi yeni hedeflerimizle biraz daha ileriye götüreceğiz. Bu yıl içerisinde kırsaldaki kent kırsal bağlantısını yaklaşık 100 kilometrelik yeni bir beton yol programıyla daha da güçlendireceğiz. Bunun yanı sıra kent merkezinde de alt yapılı yol çalışmalarıyla birlikte yaklaşık 20 ila 25 kilometrelik bir sıcak asfalt çalışması gerçekleştireceğiz.

İkinci Yüzyıla 100 kilometrelik beton yol hedefi, kent merkezinde de 25 kilometrelik bir alt yapılı asfalt yol hedefi ile girmek üzere büyük oranda hazırlıklarımızı tamamladığımızı buradan ifade etmek istiyorum.”

Ticaret ve sanayi odasına açık davet

“Yeni yüzyılın başarı hikayesi için aslında işimiz daha yeni başlıyor. Bu yeni yıla ilişkin daha çok çekecek Bismillahlarımız, yapacak çok işimiz var. Yeni döneme yeni kurumlarla yeni heyecanlarla yeni hedeflerle girmek zorundayız.

Dolayısıyla burada bir marka ofisi, öte yandan bir istatistik ofisinin sivil toplum kuruluşlarımızla entegre bir şekilde kurulması adına birlikte hareket etmeliyiz. Bunun için de zaten stratejik planları arasında bu hususlara yer veren Ticaret ve Sanayi odamıza bunu gerçekleştirmeleri için açık bir davette bulunuyorum. Bu süreç içerisinde de üzerimize düşen bir görev varsa bu sorumluluğa da hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Şehir ekonomisinin büyümesi gelişmesi ve yatırımların doğrudan şehrimize çekilmesi için Altınordu Belediyesi olarak bundan sonra da her alanda üzerimize düşeni yapacağımızı buradan ifade etmek isterim.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi