Ordu Valiliğince hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Burada yapılan törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Daha sonra ulu önder Atatürk ve Milli Mücadelede hayatlarını kaybedenlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk Anıtı’ndaki tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Makam devri yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, beraberinde Atatürk Ortaokulu Müdürü Murat Çelenk, Öğretmenler Sanem Çabuk, Cafer Bayazıt ile 5. Sınıf öğrencisi Beril Ece Gürsoy, 6. sınıf öğrencileri Alya Derin Karagöz, Cemal Lafcı ile birlikte Vali Tuncay Sonel’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Vali Tuncay Sonel, makam koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Beril Ece Gürsoy’a teslim etti.

Vali koltuğuna oturan Beril Ece Gürsoy, “Sayın Valim, bu özel günde makamınızı bize bıraktığınız için çok teşekkür ederim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, ülkemiz çocuklarına ve dünya çocuklarına sağlık, mutluluk ve yaşanılabilir bir dünya getirmesini ve tüm çocukların sevgi içinde yaşamasını dilerim.” diyerek, Vali Tuncay Sonel’i okuluna davet etti.

Her hafta Pazartesi günleri okul ziyaretleri yaparak mesaisine başladığını belirten Vali Tuncay Sonel, önümüzdeki Pazartesi günü Atatürk Ortaokulunu ziyaret etme sözünü verdi.

Kutlama Tayfun Gürsoy Parkında

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Ordu Lisesi karşısındaki Tayfun Gürsoy Parkında düzenlenen kutlama programı ile devam edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu yaptı. Millî birlik ve beraberlik duygularıyla coşan ve güçlenen, millî irademizin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutlandığını belirten Vargeloğlu, “Milletimiz için bir dönüm noktası olan bu tarih, aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımıza armağan edilmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürünün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri ve hediyeleri Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş tarafından verildi.

Kutlama programı, öğrencilerin şiir okuması, şarkı söylemesi, halk oyunları gösterisi ve Güzelordu Meliha-Lütfü Türkmen İlkokulu Anasınıfı öğrencileri ile Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin sergilemiş olduğu bir birinden güzel gösterilerle devam etti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi