Mülakata Oda Başkanı Bahadır Baş, Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez,  İŞKUR Kurslar Servisi Şef Vekili Kezban Şahin, İŞKUR Meslek Danışmanı Mümin Ateş ve kursiyerler katıldı.

Oda Başkanı Bahadır Baş; ‘‘Altınordu Kaymakamlığı başta olmak üzere Sayın İşkur Müdürümüz ve Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün destekleri ile beraber muhasebe ara eleman kursunu kendi hocalarımız ve kendi salonumuzda bizim dilimizden anlayan bir dille eğitim verilmesini talep ettik.  2 Temmuz Pazartesi gününden itibaren 29 Ağustos’a kadar haftada beş gün olmak üzere öğlenden önce iki saat öğleden sonra iki saat toplamda da dört saat olmak üzere eğitim vereceğiz. Bu eğitimlerin karşılığında muhasebe mesleği bir yaşam tarzıdır. Hayatın kendisi muhasebe yapmayı gerektiriyor. Muhasebeyi öğrenmek kolay değil ama bizler sizlere temel ilkeleri, temel hedeflerle ilgili bilgi vermeye çalışacağız. Burada farklı sektörden bölümlerde olsa çoğu yüksekokul ve denkliğinden oluşan bir grup var. Ordu Mali Müşavirler Odasının bu kurstan maddi olarak hiçbir kazancı yoktur.  Muhasebe dünyası için bir ara elemena ihtiyacımız var, bu ara eleman ihtiyacını size sunduğumuz kurslarla sağlayacağız.  Amacımız sizi hayata bağlamaktır. Mali müşavirlik muhasebe dünyasının elemana, sizlerin de işe ihtiyacı vardır. Ama onların aradığı nitelik veya sizlerin beklediği ekonomik beklenti birbirlerini karşılamadığı için ortak nokta içerisinde buluşamıyorsunuz. Bu eğitimle ile kesişim kümesini sizleri meslek camiası ile buluşturacağız. Sizlerin birinci bakış açısı öğrenme odaklı olmalıdır. Muhasebe kısa vadede, kısa sürede çok çabuk öğrenilecek bir şey değildir. Biz temel ilkeleri, temel bilgileri size aktarabilmek için bu kursu düzenliyoruz. Bizler bundan sonraki yılarda da bu kursları düzenleyeceğiz. ‘’dedi.

İŞKUR Kurslar Servisi Şef Vekili Kezban Şahin; Oda Başkanı Bahadır Bey bizlere vermiş olduğu destek ve ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu kurs sayesinde Ordu’da muhasebe alanında nitelikli arkadaşlar kazandıracağız. Sizler bu kurslarla da kalmayacak devamında muhasebe bürolarında deneyim kazanmanızı sağlayacağız. Hepinizin disiplinli bir şekilde bu kursa katılmanızı istiyoruz.’’ dedi.  Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi