İl Nüfus Müdürlüğünün eski hizmet binası, yıkılacak olan adliye ek binasında faaliyetini sürdüren Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne tahsis edildi.

Taşınılacak binanın bakım ve onarım maliyetinin 380 bin lira belirlenmesi üzerine kurum personeli harcama kısmında tasarruf sağlanması amacıyla kolları sıvadı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden 8 infaz koruma memuru, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığından 4 teknik personel ile 3 katlı binanın oda ayrımı için duvar örme, sıva, boya ile parke döşeme, elektrik tesisatı gibi bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirdi.

Denetimli Serbestlik Müdürü Özcan Tekin, eski ve yıpranmış olarak devraldıkları binayı yeni hale getirmek için kurumdaki infaz koruma memurları ile Cumhuriyet Başsavcılığı teknik personelinin gönüllü çalıştığını söyledi.

Personelin yetenek ve becerilerine göre bir ekip oluşturulduğunu anlatan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Binayı yenilemek için duvar örme, sıva, boya, alçı, parke döşeme, elektrik tesisatı, kablolama gibi işlemler planlandı. Sonrasında personelimiz de Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirlerini de dikkate alarak mevcut binamızda kullanılabilir durumda olan laminant parkeleri, kapı, elektrik düğmeleri, lambiri, Atatürk köşesi, aydınlatma malzemeleri, kablolama sistemleri başta olmak üzere bunları kendi imkanlarımızla oradan çıkararak, şu anda inşaatı devam eden müdürlüğümüze yerleştirmesini yapmış bulunmaktayız."

Tekin, binayı, müdürlüklerinin konseptine uygun hale getirmek için yaklaşık 360 metrekare duvar örme işlemi gerçekleştirdiklerini belirterek, büroların bölünmesi, sıva yapılması, parkelerin döşenmesi, elektrik tesisatının elden geçirilmesi, su alan bölgelerin onarılması gibi pek çok alanda personelin canla başla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. AA

Editör: Haber Merkezi