Merkezde bugüne kadar yurt içinden ve dışından gelen bin 350 kişiye ders verildi. Öğrenme güçlüğü ve engeli olan gençlere yönelik de özel terapi eğitim programı hazırlandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun doğal zenginliklere sahip bir şehir olduğunu söyledi.

Kentin sahil uzunluğunun 110 kilometre olduğunu anımsatan Güler, buna karşın balıkçılık dışında denizin pek kullanılmadığını belirtti.

Güler, sahili nasıl değerlendirebileceklerine yönelik çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Bununla ilgili dalgaları inceledik. Sörf yapılabilmesi anlamında dünyanın sayılı yerlerinden biri olduğunu tespit ettik ve bu spora ağırlık verdik." dedi.

Yaklaşık bir yıl önce kurdukları Dalga Sörfü Eğitim Merkezi'nde bin 350 kişiye eğitim verildiğinin altını çizen Güler, "Bunlardan 78 tanesine burs verdik. Başarılı olanlardan 12'si, uluslararası anlamda hocalardan ders alarak sörf sporunda uzman durumuna geldi." diye konuştu.

Güler, merkeze yurt dışından eğitimci ve öğrencilerin de ilgi gösterdiğine işaret ederek, "Çekya'dan Yeni Zelanda'ya kadar birçok ülkeden Ordu'ya eğitim almaya gelen var." ifadelerini kullandı.

Sörfün aynı zamanda bir terapi yöntemi olduğunu dile getiren Güler, "Şimdi bir adım daha ileri gittik. Engelli öğrencilere de bu eğitimi veriyoruz. Öğrenmede zorluk çekenlere kaykayla birlikte sörf eğitimi de veriyoruz. Burası bambaşka bir çekim merkezi haline geldi." ifadelerini kullandı.

"Sörf tahtalarını da kendimiz üretiyoruz"

Güler, gelir getirici çalışmalara ağırlık verdiklerini vurgularken, "Sörf tahtalarını da kendimiz üretiyoruz." açıklamasında bulundu.

Ordu'da kompozit malzeme üretimi yapıldığını, bu kapsamda kano ve yelkenlerin burada üretilebildiğini belirten Güler, şu değerlendirmede bulundu:

"Sürat motoru, oradan da yat üretimine geçme çalışmalarını sürdürüyoruz. Dolayısıyla bambaşka bir boyuta geçti. Dalga sörfü, eğitim, terapi, aynı zamanda da tekne ve sörf tahtası noktasında bir üretim merkezi haline geldik. Bunların hepsinin temeli, 'Düşünen Ordu, üreten Ordu, yarışan Ordu' sloganıyla ortaya koyduğumuz temel ilkelerin, uygulama alanı olarak gerçekleştirdiğimiz şekle dönüşmesi."

Güler, şehirde bir tarafta Boztepe'den denize doğru rengarenk yamaç paraşütüyle süzülenlerin, diğer tarafta da dalgalarla tatlı bir mücadele içindeki sörfçülerin görülebildiğini anlattı. AA

Editör: Haber Merkezi