Vali Sonel mesajında; “Denizlerimizin güvencesi Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli için bugün; büyük fedakârlıklar göstererek vazifesini kusursuzca yerine getirmenin, duraksamaya tahammül göstermeksizin vatanın bütünlüğü, ülkenin bekası için görev yapmanın, uluslararası düzeyde örnek alınan Sahil Güvenlik Komutanlığı olma yolunda ilk adımın atıldığı kuruluş günüdür.

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, denizlere gereken önemin verilmesi ve köklü bir deniz kültürüne sahip olunması gerektiği hepimizce bilinen bir gerçektir. Türkiye'nin bir deniz ülkesi olması ancak denizci bir ülke olması halinde anlam kazanacaktır. Bu amaçla Sahil Güvenlik Komutanlığımız; denizlerimizde güvenlik ve can emniyetinin  sağlanması, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele, stratejik öneme haiz tesislerin korunması ve arama kurtarma görevlerini 39 yıldır başarıyla yerine getirmektedir.

Bu duygularla, Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 39. Kuruluş yıldönümünü en içten duygularımla kutluyor ve değerli mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyorum. Milletimizin huzur ve güveni ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını esirgemeyen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” Dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi