Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören'in, eğitimi özendirmek eğitimli nesillerin yetişmesini teşvik etmek amacıyla başlattığı uygulama ile şehrimizin evlatları eğitim hayatlarına öğrenci dostu Altınordu farkıyla başladılar. Altınordu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri şehirde bulunan devlet özel ayrımı olmaksızın tüm okullarda ilkokul birinci sınıfa başlayan yaklaşık dört bin öğrencinin tamamına eğitim ve kırtasiye seti ile hijyen paketi hediyesini ulaştırdılar. Dört Bin minik yüreğin sevinç ve coşkularına hediyeleriyle ortak olan Altınordu Belediyesi, aynı zamanda Pandemi nedeniyle yüzyüze eğitimden uzak kalan öğrencilerimize moral oldu.

Eğitim şehri Altınordu bu eserlerle hayat bulacak

Şehrimizin ülkemizin ve milletimizin yarınları olan çocuklarımızı yetiştiren eğitim camiasını da hiçbir zaman yalnız bırakmayan Altınordu Belediyesi, eğitim şehri Altınordu hedefiyle eğitim öğretimin tüm kademeleri için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Altınordu Belediyesi, Eğitim Şehri Altınordu ve Öğrenci Dostu Şehir Altınordu hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda sona geldi. Şehrin bir çok noktasında kısa süre içerisinde hizmete girecek olan 7/24 açık Uyumayan Kütüphaneler, Kitap kafeler, Etüt merkezleri, Şehir Atölyeleri, Teknoloji Tasarım Atölyeleri ve Üniversite öğrencileri için ücretsiz Çamaşırhaneye kadar bir çok eser ile bu iddiasını daha da güçlendirmeye hazırlanıyor.

 “Söz konusu eğitimse bizim için gerisi teferruattır”

Şehirde bulunan tüm okullarda ilkokul birinci sınıfa başlayan ayrımsız dört bin öğrencinin tamamına hediyelerini ulaştırdıklarını söyleyen Başkan Tören, "söz konusu eğitimse bizim için gerisi teferruattır. Eğitim öğretim hayatlarına merhaba diyen evlatlarımıza bir farkındalık yaşatmak amacıyla her yıl sürdürdüğümüz eğitim ve kırtasiye seti hediyemize bu sene hijyen seti de ekledik. Öğrencilerimizin, eğitim camiamızın sağlıklı ve başarılı bir dönem geçirmeleri için her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Yavrularımızın minik avuçlarında dua, yüreklerinde sevinç, yüzlerinde tebessüm olabilmek adına gösterdiğimiz çalışmalarımızın yanında öte yandan düzenli olarak okullarımızda sürdürdüğümüz hijyen seferberliğimiz de devam ediyor. Ayrıca okullar eğitime başlarken servis araçlarını dezenfekte etmiştik. Bu yöndeki çalışmalarımız da belirli periyotlarla sürecek. Öğrencilerimizin eğitim camiamızın ve ayrımsız her bir insanımızın yanında olan duruşumuz ve tavrımız değişmeyecek. Yeni nesil belediyecilik ve sosyal belediyecilik anlayışı ile insanına yük getiren değil gönlünü ve imkanlarını paylaşan hizmet ve gönül belediyeciliği ile yolumuza devam ediyoruz." şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi