Fenerbahçe altyapısında forma giyen ve kariyerinde bir dönem Portekiz'de de oynayan Spor Toto Süper Lig takımı İstanbulspor futbolcusu Yusuf Mert Tunç, sezon başında 52 Orduspor Futbol Kulübü'ne kiralık olarak katılmıştı. Yusuf Mert Tunç, devre arası transfer sürecinde transfer tahtasını açan Eskişehirspor'un radarına girerken bu transferin 18 yıl önce yaşanan olaylardan dolayı gerçekleşmediği öğrenildi.

Eskişehirhaber sitesinin haberine göre Eskişehirspor Kulüp Başkanı Erkan Koca ve Başkan Vekili Fatih Baturaygil, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve İstanbulspor As Başkanı Ömer Saral ile görüşmeler yaparak Yusuf Mert Tunç'u kiralık olarak Eskişehirspor'da oynatmak istediklerini iletti. İstanbulsporlu yöneticiler de bu teklife olumlu yanıt verdi. Hatta İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu bu transfer için hiçbir şekilde Eskişehirspor'dan para talep etmeyeceğini ifade etti. 22 yaşındaki Tunç, sonradan oyuna gireceği bir kulüp yerine hem köklü bir camia hem de ilk 11 oynama şansının daha yüksek olduğu Eskişehirspor'da forma giymek istediğini 52 Orduspor Futbol Kulübü Başkanı Şükrü Bodur’a iletti. Ancak Yusuf Mert Tunç'un ayrılık isteği Şükrü Bodur tarafından olumsuz değerlendirildi. 

Şükrü Bodur'un bu transfere engel olmasının en önemli nedeninin ise özellikle Orduspor Kulübü Başkanlığı yaptığı dönemde Eskişehirspor camiası ile yaşanan sıkıntılar olduğu iddia edildi. 2004-2005 yılında 2.Lig'de şampiyon olan Orduspor 15 Mayıs 2005'te Ordu'da Eskişehirspor'u konuk ederken, konuk ekip soyunma odasına 2-1 önde girmiş ancak 'can güvenliği yok' gerekçesiyle ikinci yarıya çıkmamıştı. TFF, yaşanan olayları incelemiş ve maçın üç gün Samsun'da oynanmasına karar vermişti. Tarafsız sahada oynanan bu maçın sonucunda ise Orduspor, Eskişehirspor'u 4-0 yenmişti.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi