Yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Gıda güvenilirliğinin sağlanması, her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretimi, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve tüketici sağlığının en üst seviyede korunması Bakanlığımızın asli görevleri arasında bulunmaktadır. Gıda sektöründe yer alan işyerlerine düşen en büyük sorumluluk ise; gıda mevzuatıyla belirlenen genel ve özel hijyen kurallarını doğru ve eksiksiz biçimde uygulayarak, gıdaların hastalık etmenleri ile bulaşmasını önlemek ve tüketici sağlığını korumaktır.

İlimizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, tüketici sağlığının ve menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tüketim ve satışının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri hassasiyetle yürütülmektedir.

Bu kapsamda İlimizde 2022 yılında günümüze kadar 9130 adet gıda ve yem denetimi gerçekleştirilmiştir. Yine ekiplerimiz tarafından, yurtiçi denetimlerinde toplam 470 adet numune alınmış, gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 68 işletmeye idari para cezası uygulanarak 14 işletme hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.” Haber merkezi

Editör: Haber Merkezi