Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Az kaynaklarla çok iş yapmak için uğraştıklarını ifade eden Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, gelirlerinin büyük bir kısmının işçi maaşlarına ve sigortalarına gittiği için hizmet yaparken sıkıntı çektiklerini belirtti. Göreve geldiklerinde 110 personel olduğunu şuan için bu sayının 63’e indiğine dikkat çeken Kiraz, sayıyı daha da aşağı çekeceklerini bildirdi. Başkanı Kiraz ayrıca başkan seçildikten sonra 16 milyon lira borç olduğunu, kısa zamanda bunun 4 milyon lirasını ödedikleri bilgisini verdi.


“Personel sayısını 110’dan 63’e indirdik”


110 personelden 21 tanesini torba yasayla, 8 tanesini büyükşehre, diğer 18 kişiyi de kendi istekleriyle başka kurumlara gönderdiklerini söyleyen Korgan Belediye Başkanı, “Şuan için belediyede çalışan sayımız 63. Kimseyi işsiz bırakmadan çalışan sayımızı aşağı çekmeye çalışacağız. Çok fazla kişi çalıştırınca maaşları ödemekte zorluk çekiyoruz” ifadelerini kullandı.


“16 milyonluk borcu 12 milyona indirdik”


Göreve geldiklerinde belediyenin 16 milyon lira borcu olduğuna dikkat çeken Tuncay Kiraz, “Kemer sıkma politikasıyla borcumuzu 12 milyon liraya indirdik. Gelirlerimizin büyük bir kısmı işçi maaşlarına gidiyor. Daha fazla hizmet yapmak için personel sayımızı 50’ye düşürmeyi hedefliyoruz. Gelecekte kaynaklarımız doğru kullanmak istiyorsak işçi sayısında azaltma şart. Ama tekrar vurgulamak istiyorum kimseyi mağdur etmeyeceğiz, kimseyi işsiz bırakmayacağız” açıklamalarını yaptı.




Editör: Haber Merkezi