30 Ağustos zaferinin Türk milletine kayıtsız- şartsız bağımsızlığı ve milli hâkimiyeti müjdelediğini vurgulayan Başkan Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi;
“Anadolu topraklarını sonsuza kadar yurt  toprağı yapan, milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren Kurtuluş Savaşımızın tacı büyük zaferin 92. yıldönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.
1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi,  dünyaya verilen önemli bir mesajdır. 30 Ağustos; milletimizin, asla zalimlere, işgalcilere boyun eğmeyeceğinin, gurur dolu geçmişinde olduğu gibi ilelebet bağımsız ve bir arada yaşayacağının tüm dünyaya sergilendiği bir Zaferin kutlamasıdır.
Vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle kanının son damlasına kadar vatanını savunan şanlı ordumuzun kazandığı bu büyük zafer, Türk Milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek, hiçbir gücün, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, birliğinin ve bağımsızlığının elinden alınmasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur.
Vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olunan imkanların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı sunuyor, şehit kanları ile sulanarak kurulan bu büyük ülkeyi, medeniyet yarışında en ön sıraya taşımak için daha çok çalışmamız gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum.
Bu inançla; Yüce Milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğrunda kanlarını akıtan şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimiz ile şehit ailelerimize de sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi