Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ve Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumun ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fatsa Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Asteğmen Ülgen Semih Öçal gerçekleştirdi.
Fatsa Fen Lisesi öğrencileri Sanem Yurttaş ve Serra Karabina’nin şiirlerini okumasından sonra tören sona erdi.

“30 Ağustos, kutlu bir zaferdir”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamada“Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos’un Türk Milleti’nin hürriyet ve bağımsızlığı için milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını tüm  dünyaya ispat etmiştir. Anadolu’nun ebedi vatanımız olmasını sağlayan, Malazgirt Zaferi’nin kazanıldığı ve İstiklal Mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan büyük taarruzun zaferle sonuçlandığı Ağustos ayının son haftasını “Zafer Haftası” olarak büyük bir gururla kutlamaktayız. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi vatan kurarken, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz hiç şüphesiz vatan kurtarmıştır. Büyük komutan Sultan Alparslan Anadolu’yu Türklere açan ve Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise tescil eden her iki zaferin Ağustos ayında gerçekleşmesinin anlamı ayrıdır. Yine bu ay içinde gerçekleşen nice zaferler, milletimizin vatanına, devletine ve milletine olan inancının en büyük göstergeleridir. Ağustos ayını “Zafer Ayı” yapan da bu üstün başarılardır.
Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen ve tarihimizin en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı milletçe idrak etmenin gururunu, sevincini heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. İstiklal mücadelemizi zaferle tamamladığımız büyük taarruzla işgalci güçler karşısında verdiğimiz destansı mücadelenin sonunda Türkiye Cumhuriyetimiz vücut bulmuştur. Milletimizin hürriyet ve bağımsızlığı için taarruzla nihai hamleye karar verdiği 30 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde girişilen kahramanlıklar ve fedakarlıklarla dolu Kurtuluş Savaşının zaferle taçlandırılmasıdır. Milletimizin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesidir.  Bu büyük zafer, milletimiz için tarihi boyunca kazanılan pek çok zaferden farklı bir kazanımı ifade etmektedir. Tüm olumsuz şartlara rağmen, varlığını, birliğini koruduğu, dirliğini ve devletini yeniden kurduğu bir zaferdir. Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir. Kutlu zaferin bu mutlu yıldönümünde, bir kez daha yüce milletimizi ve onun bağrından çıkmış kahraman ordumuzu kutluyor; başta büyük zaferin büyük kumandanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün gazi ve şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi