"Açık Kapı Projesi" ile ilgili soruları yanıtlayan Vali Yavuz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatandaş memnuniyetini esas alan bir anlayışı hakim kılmak üzere yola çıkmış bulunuyor. İçişleri Bakanlığımızca başlatılan ‘Açık Kapı’ uygulamasıyla; vatandaşların isteklerini, sorunlarını gerek bizzat gelerek, gerekse internet aracılığıyla rahatlıkla müracaatlarını yapabilecekleri ve en kısa zamanda da sonuçlarını alabilecekleri bir sistemi kurmuş bulunuyoruz. Bu sistemin kurulmasında, burada çalışan personellerin eğitilmesinde ve projenin geliştirilmesinde büyük emeği bulunan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya da minnet ve şükran duygularımızı iletmek istiyoruz” dedi. 

 

Her kurumda ‘Açık Kapı’ temsilcisi bulunduğunu ifade eden Vali yavuz, “Açık Kapı’ya yapılan müracaatlar, süratle elektronik ortamda ilgili kurumlara iletiliyor. En geç 7 iş günü içerisinde, başvurunun sonucuna ilişkin vatandaşımıza bilgi veriliyor. Ayrıca, SMS yoluyla da vatandaşız bilgilendiriliyor” şeklinde konuştu ve en önemli beklentinin, vatandaş memnuniyeti ile sorun ve şikayetlerin en kısa sürede çözmek olduğunun altını çizdi.

 

Vali Yavuz, ”Açık Kapı Projesi ile veri depolama işi de yapıyoruz. Vatandaşlarımızın daha çok hangi alanda istek ve şikayeti olduğunu, bu konularda mevzuat değişikliği ya da bürokratik engellerin neler olabileceği konusunda merkezi sistem üzerinden de analiz yapma fırsatı doğuyor. Bir taraftan vatandaş memnuniyetini sağlarken, bir taraftan bir projeksiyon ile önümüzdeki aylarda ve yıllarda hangi tedbirler alınabilir, bizim bu noktada ne tür tedbirler değişiklikler yapmamız gerektiğini de görmüş oluyoruz” diye konuştu. 

 

“Açık Kapı” uygulamasında görev yapan personellerin gerekli eğitimleri aldıklarını dile getiren Vali Yavuz, “Açık Kapı uygulamasında çalışan arkadaşlarımızın hepsi genç, dinamik, güler yüzle vatandaşımızı karşılıyorlar. Aldıkları özel eğitim dolayısıyla da her kurumun işleyiş biçimlerini biliyorlar. Böylelikle de kısa sürede müracaatların sonuçlanmasını sağlıyorlar. Şu ana kadar 185 müracaat oldu. Müracaatların yüzde 90’nı çok kısa sürede sonuçlandı ve olumlu sonuçlanma oranları da yüzde 80’nin üzerinde. Elbette her sorunun çözülebilmesinin imkanı yok. Zaman zaman elde olmayan ya da zaman alan bir takım sorunlar olabiliyor. Ama devletin en önemli görevi vatandaş memnuniyetini sağlamaktır. O yüzden bugün çıktığımız yol, kutlu bir yoldur. Vatandaşın sorunlarını, kendi sorunlarımız gibi görme günüdür. İşte bu anlayışla yola çıkan Hükümetimiz ve Devletimiz, vatandaşla arasındaki mesafeyi her gün kapatıyor ve sevgi dilini hakim kılıyor. Devletin varlığı da, vatandaşını memnun, mutlu etmesidir. O yüzden Açık Kapı Projesi’nde görev yapan bütün çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi