Konuyla ilgili ilk açıklamayı yapan CHP Belediye Meclis Üyesi Sami Torun, şu ifadelere yer verdi: “Bu meydan birkaç gündür çok şeylere tanık oluyor. Bu insanların şimdiye kadar verdiği emek çalışmalarına şahit oluyor. Bizler de bu çalışan arkadaşlarımıza destek olmak için bugün buradayız. Bilindiği üzere 7-8 aydır sözleşmeli olarak çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanları sözleşmeli hale gelmek için ve akabinde memur statüsünü kazanabilmek için bir çabaya giriştiler. Fakat bütün kapılar yüzlerine kapandı ve hiçbir sonuç elde edemediler. Son olarak bizler de konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirdik. O akşam birçok arkadaşımız apar topar bir şekilde sözleşmeli pozisyona geçirildi ve konuyla ilgili kendilerine mesajlar atıldı." dedi.

“Yanlış yaptılar”

CHP Milletvekili Aday Adayı Atila Şahin ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Ordu Büyükşehir Belediyesi yine her zaman olduğu gibi bu konuda da bir hesap kitap yapmadan işlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, elindeki norm kadro sayısının iki katı kadar kişiyi sözleşmeli yaptı. Bugün ise yaptıkları yanlışın farkına vararak birçok kişinin iş hakkını feshettiler. Adaleti sağlamaya çalışırken adaletsizlik yaptılar."

“Sorunu çözmüyorsunuz”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise şu ifadelere yer verdi: “Birçok belediyede sözleşmeli çalışan oranı en az yüzde 25 iken hatta komşu ilimiz Giresun’da yüzde 75 iken yani daha fazla kadro demek istiyorum. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde ise sadece yüzde 18. Yani bunu daha fazla arttırmak mümkündü. Bugün bile yapılabilecek bir şey. Elinizdeki sözleşmelilerin sadece 209’unu aradan seçerek o gün sözleşmeye davet etmek, 18 Ocak itibariye SGK kadrosunu açmak, bu sefer geri kalanın itirazı üzerine ortalık karşınca aynı gün SGK kaydını tekrar iptal etmek böyle bir saçmalık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmedi. Elimizde mesajlar var vatandaşlara gelen. Aynı gün işe alıyorlar aynı gün işten çıkarıyorlar. Sonra yarattıkları sorunu, sorunun kaynağı olan Hilmi Güler, sorunu çözen adil insan olarak takdim edilmiş bütün medyaya. Bu adaletsizliği kim yaptı kendin yaptın önce sorunu üretip, sonra sorunu çözen kahraman diye ortaya çıkmak bu olsa gerek. Sorunu da çözmüyor, kura çekecekmiş. Yani inanların yarısını kuradan çıkaracaksın öteki taraf ne yapacak. 8-10 yıllık insanların emeklerinden bahsediyoruz." Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi