TESK Otel’de gerçekleştirilen tanıtım töreninde CHP Ordu Milletvekili Adayları Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel, Onur Çam, Sebanur Özdemir, Atila Şahin ve Nazım Yiğit Günay partililerle buluştu. Törende milletvekili adayları özgeçmişleri okunarak kürsüye davet edildi. Partililere seslenen ve düşüncelerini ifade eden adaylar, daha sonra partilileri selamlayarak seçim çalışmalarına başladılar.

Adayların konuşmalarından satır başları şöyle:

 

“Fındığı Ferrero’ya teslim ettiler”

Seyit Torun: “Dünyada rekabet ettiğimiz hiçbir şey kalmadı. Bir rekabet ettiğimiz fındığımız vardı, onu da İtalya'ya, Ferrero'ya teslim ettiler. 'Doğrudan gelir desteği vererek üreticiye karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik' diyorlar. Bir fındığımıza dahi sahip çıkamadılar.” dedi.

 

“Biz geçici değil, Geziciyiz”

Mustafa Adıgüzel: “Benim, 2015’te bu tek adam rejimi tarafından sonlandırılmış yarım kalan bir hikâyem var. Allah bu sefer tamamına erdirsin. Tam 16 yıldır bu ülkeye işkence çektiren bir iktidar var, Allah onu da tamamına erdirsin. Bugün ayrıca önemli bir gün. Gezi direnişimizin ilk günü. O yüzden orada mücadele eden ve hayatını kaybeden herkesi selamlıyorum. Bize gezici diyorlar, evet biz geçici değil geziciyiz. Bizler kalıcıyız, gidici değiliz. Bizimle orada karşı karşıya mücadele eden polislerin yarısı tarikatlardan geliyordu. Bizler tarikatlardan değil barikatlardan geldik.”

 

Üstünlerin hukuku!

Onur Çam: “Hukukun üstünlüğünün olduğu, üstünlerin hukukunun olmadığı ve insanların barış, huzur, mutluluk içerisinde bir arada yaşamlarını sürdürebildiği bir Türkiye hayal ediyoruz. Şimdi artık sözün bittiği yerdir. Zaman, çalışma zamanıdır.”

 

“Sandıklara sahip çıkın!”

Sebanur Özdemir: “Kız kardeşlerim, Cumhuriyet çocukları, Cumhuriyet kadınları ve Atatürk erkekleri; sizlerin de desteğiyle ayağınıza taş değmesine izin vermeyeceğiz. Çıktığımız bu zorlu ve dikenli yolda sandıklara sahip çıkmanızı da özellikle rica ediyorum. Mekatronik ve robotik bir çağ geliyor. Bugünkü mesleklerin yüzde 65’i gelecek dönemlerde olmayacak. Bizim ülke olarak buna hazırlıklı olmamız lazım. Eğitim sistemimizi de buna göre devşirmek zorundayız.”

 

“Adalet diye bir şey kalmadı”

Atila Şahin: “2002’de iktidara gelen partinin adı Adalet ve Kalkınma Partisi. Fakat bir hukukçu olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık ülkede adalet diye bir şey kalmamıştır. Kalkınma noktasında ise 16 yıllık iktidarlarında tarımda ve sanayide ülkeyi getirdikleri nokta ortada. Kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri diye övündüğümüz Türkiye, gün geçtikçe daha fazla dışa bağımlı hale geliyor.”

 

“Artık CHP zamanı”

Nazım Yiğit Günay: “CHP’nin iktidarı ile birlikte kaybettiğimiz her şeyi geri kazanacağız. Bu seçim bir vatan mücadelesidir. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Umudumuzu ve inancımızı hiç kaybetmememiz gerekiyor. 25 Haziran sabahı aydınlık bir Türkiye'ye uyanacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın çünkü artık CHP zamanı.”

 

Tanıtım toplantısı sonrasında partililer, “Millet için geliyoruz” yürüyüşü gerçekleştirdi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi