CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel İçişleri Bakanlığı’nın 2020’nin Aralık ayında açtığı 8 bin kişilik kadroya 180 bin başvuru olduğunu ancak sonuçların halen açıklanmadığını söyledi.

Cemaat iddiaları

Bu kadar uzun süre gençlerin bekletilmesinin sebebinin bakanlığın içerisinde yuvalandığını öne sürdüğü cemaat yapılanmasından kaynaklandığını belirten ve konuyla ilgili İçişleri Bakanı’na bir önerge veren Adıgüzel şunları ifade etti: "Polis Akademisi bünyesinde Polis Eğitim Merkezi’ne alımlar yapılacak Aralık 2020’de başvurular tamamlandı. 8 bin kişilik kadroya 180 bin genç başvurdu. Geçtiğimiz Temmuz ayında da mülakatlar tamamlandı. Aradan geçen 2 aydan fazla zamana rağmen sonuçlar açıklanmadı. Şimdi 180 bin genç sonuçların neden açıklanmadığını merak ediyor. Ben nedenini söyleyeyim; İçişleri Bakanlığı içerisinde yuvalanmış bulunan Menzil Cemaati’nin listeleri kendi adamlarına göre kontrol etmesi bekleniyor. Yine TÜGVA TÜRGEV, İlim Yayma Cemiyeti ve ENSAR gibi hükümete yakın vakıf ve derneklerin kendi adamlarını listede yarıştırması ve yerleştirmesi bekleniyor.

“Hesabını soracağız”

“15 Temmuz’da bu halk büyük bir mücadele verdi ve devlet içerisinde yuvalanmış bir çeteyi çökertti. O gün bir tanesiyle uğraşıyorduk, bugünlerde onlarcasıyla uğraşıyoruz. Eğer biz devleti ve kamu kurumlarını cemaatlere ya da birtakım vakıf ve derneklere peşkeş çekecek idiysek 15 Temmuz’da bu büyük mücadeleyi neden verdik? Bu millet günü geldiğinde bunun hesabını size soracaktır." Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi