CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Meclis Bütçe görüşmelerinde YÖK Başkanı’na seslenerek Ordu Üniversitesi Rektörü’nün yaptıklarını dillendirdi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı’na da okul çevrelerindeki uyuşturucu satıcıları ve seyyar satıcıları ve kantin sorununu hatırlatan Adıgüzel’in konuşması şu şekilde:

“Sayın YÖK Başkanı, Ordu Üniversitesi Rektörü Ordu'ya ve üniversiteye ayak bağı oluyor. Tüm kadrolar eşe, dosta; hiçbir liyakat yok. Tıp Fakültesi Dekanı fen edebiyat, Dekan Yardımcısı hemşirelik mezunu; ikisi de tıp doktoru değil; bu nasıl akademik liyakat? Öte yandan tüm kamuoyunun takdirini kazanmış, alanında nadir hocalardan biri olan Tıp Fakültesi Başhekiminin ise önünü kesiyor. İktidar vekillerinin de bu rektör hakkında açıklamaları var. Şimdi soru şu: İktidarı muhalefetiyle tüm Ordu halkı bu rektör hakkında ortaklaşmış iken bu rektörün arkasında kim var? Diyanet İşleri Başkanının müftülük personeli olan imam kardeşine üniversitede akademik kadro vermesinin diyetini Ordu daha ne kadar ödeyecek? Bu kötü niyetli şahsa daha ne kadar dayanacaksınız?

Millî Eğitim Bakanı, kantin kira ücretleri hâlen çözülmedi, bekliyoruz ve okul çevreleri uyuşturucu satıcısı ve seyyar satıcı doldu, artık çocukları zorla uyuşturucu almaya zorluyorlar; boş lafı bırakın, çok acil önlem alın.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi