CHP Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel otogar alanında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Milletvekilleri de Belediye Başkanları da halk adına seçilir. Seçimlerden önce verdiği sözleri tutmak da siyasi namus meselesidir. Bu sözlerin seçimden tutulmaması da siyasi ahlaksızlıktır. Sayın Hilmi Güler eski otogar alanını yeşil alan yapacaklarına ilişkin söz vermiştir. Ancak duyduk ki el altından bu alanda bir yapılaşma ve ticaret alanı olarak satış planları söz konusudur. Hilmi Güler’e soruyorum: 16 bin metrekarelik bu alanın 3 emsal ile ticari alan olarak 93 milyon bedelle, satışa sunulacağı doğru mudur? Burası Bahçelievler ile Yenimahallenin arası… Asansör, merdiven ve ortak kullanım alanlarının hariç tutulması ile yaklaşık 70 bin metrekarelik 8 katlı ticari bir yapıdan bahsediyoruz. Buraya böyle bir AVM yapıldığında bu mahallelerde, İsmet Paşa caddesi dahil tüm çevrede artık ot bitmez, esnaf için idam fermanıdır. Arkasındaki Yenimahalle ve Şahincilideki konutların deniz ile arasına bir kale inşaa etmektir.” Dedi.

Verdiğiniz sözleri tutmak zorundasınız

CHP Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel; Sayın Hilmi Güler şöyle düşünüyor olabilir; “nasıl olsa oyumuz yüksek istediğimizi yaparız.” Ama şunu unutmasın ki yerel yönetimlerde partiler değil başkanlar hatırlanır, yaptığı ve yapmadığı işlerle… Görevler bittikten sonra Ordu sokaklarında  yürümek istiyorsanız  hesabı verilebilecek işler yapmak ve verdiğiniz sözleri tutmak zorundasınız.

Belde Evlerle ve Durugölle ilgili geçmiş dönemde yapılan hatalarla ilgili revizyonlar yapıldı. Bu revizyonlar için tazminatlar ödeneceği söyleniyor. Acaba eski otogar alanından yaratılacak kaynak ile bu tazminatlar mı finanse edilecek?”         

 Ordu oksijen ve yeşille anılır diyen CHP Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel; “ Ordu’yu beton kafalılara ve oksijen düşmanlarına terk etmeyeceğiz. Pandemi nedeniye biz bugün bu toplantıda katılımcı sayısını çok kısıtlı tuttuk. Ama gerekirse buraya tüm Ordu’yu yığmayı da biliriz. Bu alanı halkın elinden alıp belediye ve istiraklerinin yönetimindeki rantiye çetelerine peşkeş çekilmesine asla müsaade etmeyiz.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni kimin yönettiği belli değil. Ordu’dan mı, Ankara’dan mı İstanbul'dan mı yönetiliyor belli değil. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin tepe yönetimlerinde kaç tane Ordu’lu var? Ordu’nun insanları birçok yerde görevde; Akparti İstanbul İl Başkanı Ordulu, CHP İstanbul İl başkanı da Ordulu,  birçok genel müdür, bakan yardımcısı, TCDD Genel Müdürü Ordulu, pek çok bürokrat Ordulu.. Peki Ordu Büyükşehir Belediyesi neden Orduluları yönetimde değerlendirmiyor da Ordu’yu tanımayan bilmeyen insanları Ordu’ya getirip yönetici yapıyor?

Orduda 18 AKP ilçe belediyesinin üçü öz evlat gerisi üvey evlat. Kendi belediyeleri arasında bile ayrımcılık yaparak bölücülük yapıyor.

Ayrıca belediyeden beslediği trollerine sahip çıksın. Sadece ben değil tüm partilerden milletvelillerine saldıran bazı kişiler geçmişte eski yönetimden beslenip saldırıyordu. Şimdi yeni yönetimin kapısına bağlandı oradan herkese havlıyor. Günü gelir başka kapıdan da size havlar. Hilmi Güler, milletin parası ile milletin seçilmişlerine hakaret edenleri finanse edemez.

Millet yol diye ağlıyor. Çoğu kaplama 100 km yol yapacaksın, 800 km yol yaptım diye satacaksın. Hadi oradan! Tüm muhtarlar beni arıyor. Çamurdan geçilmiyor. Yolsuzluğun resmi bu… Bu devasa yol sorunu ile Ordu Büyükşehir Türkiye'de yolsuzluğun sembolü olmuştur. Halka ait alanları rantiyeye çevireceğine önce git esas işini yap, yol yap. Ordu halkının bu Eski Otogar alanında ne rantiyeye ne şantiyeye izin vermeyeceğiz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu. 
Editör: Haber Merkezi