TFF 3.Lig 3.Grup'ta 22.hafta maçında Ağrı 1970 Spor ile Orduspor 1967 A.Ş. arasında Ağrı Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadyumu'nda oynanan maçta Ordu ekibi maçı 4-1 kazanmış ve galibiyet serisine devam etmişti. Son olarak 4 Aralık'ta oynanan Edirnespor karşısında 6-1 mağlup olan ve bu maçın üzerinden oynadığı 7.maçında 21 puan toplayan Orduspor 1967 A.Ş. Ağrı'da oynanan maçta ise zor anlar yaşadı.

Karşılaşmanın günler öncesinde Ağrı 1970 Spor taraftar grubu Barikat 04 Taraftar Derneği'nin sosyal medyadan yaptığı açıklamalar maç gününü gergin hale getirirken, ev sahibi ekibin taraftarları Ordu'da sezonun ilk yarısında oynanan maçta yaşananlar hakkında sert ifadeler kullanmıştı. Ordu'da takımlarının soyunma odasına kilitlendiğini, tribünlerden küfürler edildiğini ve yedek kulübesine yabancı cisimler atıldığını belirten Barikat 04 Taraftar Derneği daha da ileriye giderek Ordu'da kendilerine faşizanlık yapıldığını iddia etmişti.

Orduspor 1967 A.Ş.'nin Ordu'da oynadığı maçı 3-0 kazanmasının ardından iddia edilen olaylar pek konuşulmazken, Orduspor 1967 A.Ş. Kulüp Başkanı Savaş Şimşek'in Ağrı'da kendilerine fiziki saldırıda bulunduklarını ve konu hakkında şikayetçi olacaklarını belirtti.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi