Ahilik Haftası kutlama programı kapsamında, il protokolü ve esnaf temsilcileri 19 Eylül Ortaokulu önünden başlayarak, Ordu Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı eşliğinde Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanına kadar yürüyüş yaptı.

Yürüyüşe Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek, bazı kurum yöneticileri, siyasi parti, esnaf, meslek ve STK temsilcilerinin yanı sıra esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye genelinde 35’inci, Ordu’da 14’üncüsü düzenlenen Ahilik Haftası Kutlama Programı, Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, Ahilik Haftasının hayırlı olmasını temenni ederek, ahiliğin önemine değindi.

Ordu Ailesinin en önemli değerlerinden bir tanesinin esnaf ve sanatkârlar olduğunu belirten Vali Tuncay Sonel, her fırsatta esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Yapmış olduğumuz ziyaretlerde, elleri nasır tutmuş esnaflarımızın rızık mücadelesini görünce mutlu oluyoruz. Esnafımız bizim için çok değerli, Ordu için çok değerli, ülkemiz olarak çok değerli” diye konuştu.

Ahilik kültürünün günümüzde de devam etmesinin önemine dikkat çeken Vali Sonel, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir insan, yaptığı hareketlere, işine davranışına dikkat edecek. Allah rızası için çalışacak, insanlık için çalışacak, ülke için çalışacak. Bu toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimiz için, ecdadımız için çalışacak, çocuklarımız ve gençlerimize daha güzel bir ülke bırakmanın çabasıyla çalışacak.”

Programda Ticaret İl Müdürü Şenel Çakır da bir konuşma yaparak, ahiliğin yalnızca Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken insanlık ve ahlak sistemi olduğuna vurgu yaparak, 2022 yılının ahisini, kalfa ve çırağını tebrik etti.

Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek de bir konuşma yaparak, ahilik kültürünün yeni kuşaklara ve dünyaya ahilik kültürünün öğretilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ekibince hazırlanan “Şed Kuşatma” gösterisi gerçekleştirildi.

Ordu'da yılın ahisi seçilen Nuri Sever ile yılın çırağı Murathan Dağ ve yılın kalfası Caner Karahasan’a plaketleri ve para ödülleri Vali Tuncay Sonel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından verildi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi