Altınordu Ziraat Odası binasında açıklamalarda bulunan Başkan Atakan Akça, üreticilerin bir mağduriyet yaşamaması için 31 Aralık tarihine kadar 2022 tarihine kadar ÇKS işlemlerini yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Üyeliğinizi güncelleyin!

Akça; “Daha önce tarım bakanlığının yayınlamış olduğu bir genelge ile e devlet üzerinden ÇKS işlemlerinizi yapabiliyordunuz. Ama bu işlemi yaptıktan sonra muhakkak üyeliğinizin aktif ve güncel olduğunu belgelemeniz gerekiyor. Bunun içinde ziraat odalarına gelip üyeliğinizi aktif ve güncel hale getirmeniz gerekir. E devlet üzerinden yaptığınız işlemler sonucunda ben işlemimi yaptım bir daha ziraat odasına gitmeme gerek yok düşüncesine kapılmayın. O yapmış olduğunuz işlemde bir butonu işaretliyorsunuz ki bu butonda ziraat odası üyeliğinin aktif ve güncel olduğunu onaylıyorum gibi bir ifade var dolayısıyla üyeliğiniz aktif değilse alacağınız alan bazlı destek ödemelerinde sıkıntı yaşayabilirsiniz. 31 Aralık tarihine kadar bulunduğunu bölgedeki ziraat odalarına müracaat edip işlemlerinizi güncelleyin.” Dedi.

1 lira borcumuz yok!

Yaklaşan oda seçimi dolayısıyla Altınordu Ziraat Odası Başkanlığına tekrar aday olduğunu belirten Akça; “Bugüne kadar odayı en iyi şekilde yönetmeye çalıştım. 7 milyon TL borcu olan bir oda, bütün işletmesi haciz edilmiş bir oda, çalışanlarının maaş almadığı bir oda ve oda binamız banka tarafından satış aşamasına getirilecek bir sıkıntı içindeydi. Bugün ise yaptığımız çalışmalar ile odamızı bugün bir delikli lira borcu olmayan bir hale getirdik. 31 Aralık 2022 tarihi itibari ile de bankanın borcunu bitiriyoruz. İktisadi işletmemizi devraldığım gün 250 TL ciro yapan işletmemiz, bugün aylık ortalaması 450 ve 500 milyon lira ciro ile işlem gören bir işletme haline gelmiştir. Sadece bu süreçte mali durumu düzeltmekle kalmadık odanın kaybolan itibarını geri kazandık.” Diye konuştu.

Önemli bir demokrasi sınavı

Fındık ile ilgili her ortamda üreticinin haklı gür sesi olmaya çalıştıklarını ifade eden Akça; “Birçok kazanım elde ettik. Tek derdimiz üreticiydi. 11.12 2022 tarihinde 105 mahallemizde yapılacak delege seçimiyle bir başlangıç olacak. Yeni yönetimin delege adayları seçilecek. Biz arkadaşlarımızla beraber tekrar bir yola çıktık. Adayız diyemiyoruz çünkü öncelikle mahallemizden delege seçilmemiz gerekiyor. 11 Aralık’ta mahallelerimizde yapılacak delege seçimi sonunda eğer mahallemizin üreticisi bize delege olma yeterliliğini verirse tekrar Altınordu Ziraat Odası Başkanlığına aday olacağım. Bu süreçte önemli bir demokrasi sınavı vereceğiz. Mahallelerimizin yüzde 95’inde en az  iki ve 3 adayla seçime giriyoruz. Çiftçinin esas temsilcilerinin ortaya çıkacağını görüyoruz. Altınordu Ziraat Odasını en iyi şekilde yöneteceğimizi düşünüyoruz. Şubat ayı içerisinde delege seçilen arkadaşlarımız ziraat odalarının 21 kişilik meclis üyelerini seçecekler. Bu 21 kişilik meclis üyesi 7 kişilik yönetim kurulunu seçecek, yönetim kurulu da ziraat odası bakanını seçecek. İnşallah delege olursak çok daha güçlü bir ziraat odası oluşturacağız.” Şeklinde konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi