Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve Ordu’yu bir yazılım üssü haline getirmek amacıyla temellerini attığı Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ordu Yazılım AŞ. (ORYAZ), Ordu başta olmak üzere diğer şehirlerin de dijital dönüşümünü sağlayacak projeler üretmeye devam ediyor.

Yerli ve milli yazılım geliştirdi

Bu kapsamda yazılım çalışmalarını sürdüren ORYAZ Ar-Ge ekibi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla bisiklet dubalarındaki elektronik kart, yönetici kiosk ve elektronik kartlarını kendisi tasarlayarak üretime geçti. Bu çalışmanın ardından ORYAZ mühendisleri yine kartların programlamasını yaparak mobil uygulama ve web sitesinden yönetilebilir hale getirerek tamamladığı çalışma ile yerli ve milli bir Akıllı Bisiklet Sistemleri yazılımı geliştirdi.

Ordu Büyükşehir Belediye tarafından yapılan bu çalışmalar, görücüye çıktığı tüm platformlarda ilgiyle takip edildi. Bu doğrultuda 2021 yılında Gaziantep’de düzenlenen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı’nda teknoloji konseptin de elektronik sistemler ve yazılım projeleriyle öne çıkan ve yoğun ilgi gören Akıllı Bisiklet Sistemine siparişler gelmeye başladı.

İlk Talipli Osmaniye Belediyesi

Akıllı Bisiklet Sistemleri’nin ilk taliplisi Osmaniye Belediyesi oldu. Başlangıç olarak 40 bisiklet, 60 duba ve 6 lokasyon için Osmaniye Belediyesi ile Akıllı Bisiklet Sistemleri üzerine anlaşma imzalandı. Anlaşma, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıddık Karayiğit ve ORYAZ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aşkın Baş tarafından gerçekleştirildi. Taraflar ilk teslimatın ardından 300 bisikletlik bir potansiyel üzerine de prensip anlaşmasına vardı.

Ayrıca ORYAZ AŞ’nin ürettiği diğer Coğrafi Bilgi Sistemi tabanlı yazılımlarda ilgi görmeye başladı. Bir Büyükşehir Belediyesi ile AYKOME yazılımı için prensip anlaşmasına varılırken yakın zamanda satış, eğitim ve teslimat yapılması hedefleniyor.

Akıllı Bisikleti Sistemi içinde Osmaniye hariç 2 il ile de görüşmelerine devam ediyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi