Ordu Uğur Fen ve Anadolu Lisesi 9 ve 10 Sınıf öğrencilerinin katılımı ile okul Konferans salonundaki düzenlenen seminere okul yetkilileri ve Ordu Rotary Kulübü üyeleri katıldı.

Akran Zorbalığı ve Siber Zorbalık seminerinde Ordu il Emniyet Müdürlüğü Siber suçlarla mücadele birimden gelen yetkiler, Okulun Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenleri Sn. Nagihan Yılmaz ve Sn. Enes Özdemir sunum yaptı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından sunulan sunumu öğrencilerin dikkatle ve ilgiyle izlediği siber zorbalık konusunda neler yapılacağı anlatıldı. Öğrencilere internette yaşanabilecek riskler, internetin bilinçli ve sağlıklı kullanımı, siber zorbalık konusunda bilgiler verildi.

Günümüzde, teknolojinin insan yaşamı üzerindeki faydaları oldukça fazladır. Fakat televizyon, telefon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik aletlerin kontrolsüzce ve sınırsız kullanılması; özellikle çocuk ve gençlerde bilişsel, fiziksel, psikolojik ve davranışsal sorunlara yol açabilmektedir. “Siber Zorbalık” seminerinde öğrenciler bilinçli teknoloji kullanımı hakkında bilgilendirildi, merak ettikleri konular hakkında önemli bilgiler aldılar.

Okulun Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenleri Sn. Nagihan Yılmaz ve Sn. Enes Özdemir öğrencilere Akran zorbalığı ile karşılaştıklarında neler yapabilecekleri hakkında bilgilendirme yaptılar.

Seminer Sonunda Ordu Rotary Kulübü Başkanı Rtn. Meltem Erbaş, Ordu Uğur Fen ve Anadolu Lisesi Müdürlüğüne ve konuşmacılara teşekkür etti. Günün anısına kendilerine bir teşekkür belgesi sundu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi