Arama kurtarma çalışmaları ile Gölbaşı ilçe merkezi ve köylerinde umut olan ARK ekibi insani yardım faaliyetleri ile de depremzedeleri yalnız bırakmıyor. Altınordu Belediyesi çalışanları ve gönüllülerden oluşan 20 kişilik arama kurtarma timi enkazlarda arama kurtarma çalışmaları, çadır kurulumları ve insani yardımların ulaştırılmasında sahada canla başla çalışmaya devam ediyor.

Devlet millet dayanışması

Gölbaşı afet koordinasyon merkezi koordinatörü Tokat Valisi Numan Hatipoğlu koordinasyonunda sürdürülen çalışmaları koordine eden Başkan Tören, altyapıdan geçici barınma alanlarının oluşturulmasına, enkaz kaldırmadan insani yardımların ulaştırılmasına, temiz içme suyu dağıtımından kent temizliğine ve vatandaşların günlük ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar her alanda ekipleri ile birlikte yaraların sarılması için canla başla çalışıyor. Başkan Aşkın Tören’in bölgedeki çalışmalarına ilk anından itibaren eşi Ayfer Tören de destek veriyor.

Başkan Tören’in sevk ve idaresinde Gölbaşı ve Besni İlçelerinin kırsal köylerinde faaliyetlerine devam eden Altınordu Arama Kurtarma Timi (ARK) depremden günler sonra enkaz altından bir vatandaşın hayvanını canlı olarak çıkardılar. Yine depremde ağır hasar alan evinden kedisini çıkarmak isteyen bir vatandaşın kedisini de tüm riskleri göze alarak binadan canlı çıkaran Arama Kurtarma timi çalışmalarına devam ediyor. Başkan Tören’in eşi Ayfer Tören’in de tüm çalışmalarına katkı ve destek verdiği ARK ekibi, depremzedeler, bölgede görev yapan güvenlik güçleri ve arama kurtarma ekipleri için çadır kurulumlarının yanında insani yardımların ulaştırılması çalışmalarını da köy köy, kapı kapı devam ettirerek devlet-millet dayanışması ile yaraları sarıyor, umutları yeşertiyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi