Adıyaman Gölbaşı deprem bölgesinde Koordinatör Tokat Valisi Numan Hatipoğlu öncülüğünde Başkan Aşkın Tören'in koordinasyonunda canla başla çalışan ekipler, depremin yaralarının sarılması için gece gündüz sahada.

Depremzedeler için Konteyner Kent ve Gölbaşına kurulması düşünülen Konteyner Hastanesinin alt yapısının hazırlanması çalışmaları da Vali Numan Hatipoğlu öncülüğünde Başkan Aşkın Tören ve Altınordu Belediyesi koordinasyonunda Tokat Belediyesi ve Tokat İl Özel İdaresi başta olmak üzere farklı belediyeler ve kurumların da içerisinde bulunduğu ekiplerden oluşan görev gücü ile 7/24 süren bir mesai ile devam ediyor.

Arama kurtarma, insani yardım, enkaz kaldırma, altyapı, sıcak yemek, temiz su, Mobil sağlık ve sokak hayvanlarının beslenmesi hizmetlerini kesintisiz bir şekilde sürdüren görev gücüne kent Temizliği hizmetlerinde ilçe belediyeleri de destek ve katkı veriyor.

Yardımların bölgeye sevki sürüyor

Yapılan yardım çağrısına 7’den 70’e tek yürek seferber olan vatandaşların ve hayırsever iş insanlarının Altınordu belediyesine teslim ettiği yardımların bölgeye sevki de sürüyor. Bugüne kadar temel gıda maddeleri, battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu, bebek maması, hijyen seti, kışlık giysi, temiz su, ekmek ve yakacak başta olmak üzere AFAD tarafından bildirilen ihtiyaç maddeleri ile doldurulan Tırlar bölgeye ulaştırıldı.

Ayrıca konteyner, sokak hayvanları için mamadan oluşan yardım malzemeleri de bölgeye sevk edildi. Milli bir yasa dönüşen deprem felaketinin yaralarının sarılması için dayanışma ruhu ile tek yürek olan Altınordu’luların yardım ve destekleri devam ediyor.

 “Gün dayanışma günü”

Deprem bölgesindeki çalışmaları ve yapılan yardımları değerlendiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “yaşadığımız büyük acı karşısında tanıklık ettiğimiz mucizevi kurtuluşlar ve milletimizin gösterdiği büyük dayanışma direncimizi ve umudumuzu artıyor. Altınordu ailemiz adına depremden etkilenen kardeşlerimizin yaralarının sarılması için tüm ekiplerimizle birlikte 7/24 esaslı canla başla çalışıyoruz. Tüm dünyaya parmak ısırtacak bir yardımseverlik ve dayanışma gösteren Türk Milletine ve özelde Altınordu’lu hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi