Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,  ilçe genelinde temizlik çalışmaların devam ettiğini belirterek, vatandaşların temizlenen alanlara sahip çıkmasını istedi.
Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü  Altınordu - Kabadüz karayolunun her iki tarafında kapsamlı temizlik yaparak, yol kenarını vatandaşların kullanımına açtı.
Altınordu Belediyesi Karacaömer Mahallesi’nden Melet Köprüsü’ne kadar bulunan alanda vatandaşlar tarafından fındık bahçeleri temizlendikten sonra yol kenarına atılan moloz, ağaç ve terk edilmiş hurda araçlar kaldırıldı, çevreye atılan çöpler de toplandı.
 Başkan Tekintaş, yürütülen temizlik çalışmalarını yerinde incelerken, yaptığı açıklamada, “Karacaömer bizim önemli ve büyük mahallelerimizden birisidir. Dolayısıyla 30 Mart seçimlerinden sonra yeni mahalle ve mücavir alan olan yerler var. Ordu’nun Büyükşehir olmasının ardından hepsi mahalle olduğu için artık bütün  sorumluluğun da  bize aittir.  Bulunduğumuz güzergâh Kabadüz İlçemize giden ana güzergahlardır. Bu tip güzergahların sağında ve solunda belli bir temizlik düzeninin oluşması lazım. Şimdi Melet Irmağı Köprüsü’ne kadar yolun her iki tarafını, yürüyüş mesafesinde kaldırım gibi kullanılacak bir alan açmaya çalışıyoruz. Moloz bırakmamak, çöp döküntüsü bırakmamak için ekibimiz ile birlikte çalışıyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bu çalışmaları detaylandırarak sürdürmeye devam ediyor. Sahipsiz gördüğümüz tüm malzemeleri kaldırıyoruz. Özellikle ağaç yığınları, bahçe içi temizliği yapıldıktan sonra yol kenarına atılmış molozlar var. Vatandaşımıza tavsiyemiz şudur; Biz bundan sonraki süreçte hem temizleyeceğiz, hem de takip edeceğiz. Bu takiplerimiz neticesinde her hangi bir şekilde bu dikkatsizliği sağlamış vatandaşlarımız varsa önce ikaz edeceğiz, bunda halen ısrar eden varsa ceza-i işlem uygulayacağız. Sadece yol güvenliği değil, can güvenliği ve sağlık açısında da takipçisi olacağız. Bu süreç içerisinde önce çalışmamızı yapıyoruz. Sonra bu vatandaşlarımıza iletiliyor. Vatandaşlarımızın temizlik yapılan alana sahip çıkmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan mahalle sakinleri de yapılan hizmetlerden dolayı Altınordu Belediyesi’ne teşekkür ederek, yapılan çalışmaların yerinde olduğunu belirttiler.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi