Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş yürütmüş olduğu basın ziyaretleri kapsamında gazetemize ziyarette bulunurken çalışma yaşantısında kolaylıklar diledi. Ziyaret esnasında Başkan Engin Tekintaş, Altınordu ilçesinde yürütülen projeler hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

Sanayi sitesinin daha önce kötü bir halde olduğunu ve şu ana kadar tamamen alt yapıyı değiştirmeye yönelik çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen Engin Tekintaş, “Sert zemin olarak ortaya koyduğumuz alt yapı çalışmalarının beraberinde içme suyu da komple yenilendi. Yağmur sularıyla ilgili sorun ortadan kalkarken kanalizasyon problemi kalmayacak şekilde elden geçirilmiş oldu. Sanayi içerisinde yer alan meydanı da otoparka dönüştürmeye yönelik bir düşüncemiz var. Çok geçmeden sanayiye yönelik çalışmalarımızı nihayete erdireceğiz.” şeklinde konuştu.

Çöp alımları artık daha kolay!

Tekintaş, yeraltı çöp konteynerlerı sayesinde çöp alım işlemlerinin de oldukça kolay hale geldiğini belirtirken, “80 noktaya yerleştirdiğimiz konteynerlara ek olarak 40 nokta daha hedefliyoruz.  Sistemin işleyişi klasik çöp sistemlerine kıyasla çok daha kolay bir biçimde. Şoförler birer operatör görevi görüyor.  Sensör yardımıyla buluşma noktasına gelindiğinde joyistick kol sayesinde hiçbir şey yapmadan kendisi alıp boşaltarak yerine koyuyor ve işlemin tamamlandığına dair komut veriyor. Ayrıca yine içerisine koyduğumuz doluluk ve sıcaklık gibi sensörler yardımıyla, dolmuş ise ya da ısısı yanma derecesine yükselmişse haber veriyor. Yine bu sistemde kamyon ve ring sayısında azalma olduğu için, tasarruf da edilmiş oluyor. Eski sistemde çöp kamyonlarının arkasında çöpçü arkadaşların bulunması risk teşkil ediyordu. Arabanın kaza yapması, çalışanın binememesi ya da düşmesi gibi durumlar yaralanmalara yol açıyordu, bu durum da ortadan kalktı. Hijyenik olmayışı, temizlenmesi ve yıkanması; yağmur sularından dolayı ıslanmaların yaşanması; sokak hayvanlarının ve kâğıt toplayıcılarının çöpün dağılmasına yol açması gibi sorunlar da geride bırakılmış oldu. Zaten sokak hayvanlarına yönelik özellikle yazın oldukça gerekli olan su ve yiyecek için standlarımız şu anda konuluyor, bu çalışmalarımızı da devam ettireceğiz.” dedi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu/özel

Editör: Haber Merkezi