Altınordu Belediyesi tarafından 7’den 70’e tüm kesimlere hizmet verecek şekilde 10 ayrı mahallede projelendirilen Sentetik Çimli Semt Sahaları ile şehre 8.000 metrekare yeni spor alanı kazandırılıyor.

Her gencin kendi semtlerinde rahatlıkla ve güvenle sportif faaliyetlerini yapabilmelerine imkân sunacak semt sahaları; Akyazı, Bahçelievler, Güzelyalı, Kökenli, Cumhuriyet, Karşıyaka, Öceli, Selimiye, Şahincili ve Kumbaşı mahallelerinde hayata geçiyor. Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü semt sahaları, kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak. 10 adet semt sahası projesi Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ve Spor toto teşkilat Başkanlığı hibesi ile hayata geçiriliyor.

7’den 70’e herkese spor imkanı

Semt sahaları yanında İlçenin en büyük spor projesi olan “Altınordu Cumhuriyet Spor Kompleksi” başta olmak üzere, Geleneksel Sporlar Tesisi (Etnospor) ve Fitness Salonu projelerini de hayata geçirmeye hazırlanan Başkan Tören, gençler için; 24 saat açık olacak 1'i engelli kütüphanesi olmak üzere; 3 kütüphane, 2 etüt merkezi, 1 adet E-spor oyun salonu, Sanat Atölyesi, konservatuvarı ve Üniversite öğrencileri için ücretsiz çamaşırhanesi ile yapımında sona gelinen Gençlik Merkezi Şehir Atölyesi’nin yanı sıra, Teknoloji Tasarım Atölyesi açılış için gün sayarken gençlerin enerjisini ve potansiyelini sportif aktiviteler ile doğru yönde kullanabilecekleri yeni spor alanları da oluşturuyor.

“Spor reformunu taçlandıracak projelerimize start verdik”

Amaçlarının ilçedeki her genci spor faaliyetlerine ulaştırmak olduğunu dile getiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören: “Sadece klasik altyapı hizmetleri değil şehre değer katacak tüm alanlarda önemli bir mesai veriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımızın öncülüğünde, Altınordu’da var olan spor reformunu taçlandıracak projelerimize start verdik. Spor tesislerimiz 7’den 70’e şehrimizin tüm kesimlerine hizmet verecek şekilde projelendirilmiştir.

Spor kültürünü yaşatma, yaygınlaştırma hedefi ve gelecek nesillerimizin bu kültürle yoğrulması amacıyla spor yatırımlarımıza hız verdik. Spora ve gençlere önem veren bir belediyecilik anlayışı ile spor kenti Altınordu için çalışıyoruz. Hem üreten hem de sosyal alanda değişimi sağlayacak projelerimiz bir bir hayata geçiriyoruz. Semt sahaları, spor alanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ile şehirde herkesin spor yapabileceği altyapıları oluşturmaya devam ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi