Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi organizasyonunun ardından bir yardım çağrısı da Başkan Aşkın Tören’den geldi. Başkan Tören’in sosyal medya hesaplarından “Haydi Altınordu’m. Gün, yardımlaşma, dayanışma ve yaralarımızı birlikte sarma günü. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza hep beraber kardeşlik elimizi uzatalım” sözleri ile yaptığı çağrıya duyarsız kalmayan vatandaşlar Altınordu Belediyesine akın ettiler.

Başkan Aşkın Tören’in çağrısının ardından 7’den 70’e seferber olan Altınordu’lular battaniye, kışlık kıyafet, bebek bezi, hijyen malzemeleri ve gıda yardımlarını akın akın Altınordu Belediyesine teslim ettiler. Kısa sürede çığ gibi büyüyen yardımlar ve Altınordu Belediyesinin yakacak desteğinden oluşan 2 TIR deprem bölgesine sevk edilmek üzere hazır hale getirildi.

Altınordu Belediyesi organizasyonunda hazırlanan yardım TIR’larının yanı sıra; 1️Mobil Sağlık Tarama Aracı, 1️ Paletli Ekskavatör, 1️ Arazöz, 1️ Vidanjör, 1️Pikap, 1️ Minibüs, 4️ Kanyon’dan oluşan 12 Araçlık konvoy ile birlikte 1️ Doktor, 1️ Hemşire, 10 Kişilik 'Altınordu Arama Kurtarma Timinden oluşan 25️ personel deprem bölgesi Malatya ve Adıyaman’a uğurlandı.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi