2012 yılında, Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü' nün 12 kişilik bir öğrenci grubu ile başlattığı bir okuma faaliyeti olan “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında düzenlenen panelde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, projeye katılan öğrencilere teşekkür ederek, Anadolu Mektebinin 19 ilçede yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

“Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesine katılan öğrenciler arasından şair ve yazarların çıkması temennisinde bulunan Vali Tuncay Sonel, “İnşallah bu gençlerimizin içerisinden nice Mustafa Kutlu, Tarık Buğra, Cengiz Aytmatov, Necip Fazıl, Nurettin Topçu ve Sezai Karakoç çıkacak. Buna yürekten inanıyoruz. Sizleri yetiştiren öğretmenlerinizi, idareci arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Projenin hem gençlerimize, hem eğitim camiamıza ve ülkemize güzellikler getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu da programda bir konuşma yaprak, Anadolu Mektebi’nin Gölköy ilçesinde bir yıldan bu yana faaliyet gösterdiğini ifade ederek, Altınordu ilçesinde de bazı okullarda başlatılacağını söyledi.

Ordu’da eğitim alanında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Vali Tuncay Sonel himayelerinde çok güzel çalışmalar gerçekleştirildiğinin altını çizen Vargeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen “Oku Kitabını Al Hediyeni” kitap okuma yarışması kapsamından 7 Haziran 2022 tarihinde dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verileceğini hatırlattı.

Yarışmaya 30 bin öğrencinin katılım gösterdiğini hatırlatan Vargeloğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Burada çocuklar çok güzel kitaplar okudular ve Sayın Valimiz inşallah o öğrencileri ödüllendirecek, yine geziler olacak. Bugün de buna yeni bir tanesi eklenmiş olacak. İnşallah Anadolu Mektebi ile beraber özel okumalarımız olacak, çocuklar daha sonra bunun akabinde güzel bir şekilde bir araya geliyorlar, panel gerçekleştiriyorlar, Türkiye panelleri olacak inşallah.”

Konuşmaların ardından panel bölümüne geçildi. “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesi kapsamında gerçekleşen panalde, Yazar Mustafa Kutlu’nun eserlerine yer verildi. Panelist öğrenciler, Mustafa Kutlu’nun eserlerini ve yazarla ilgili yapılan çalışmaları anlatarak katılımcılarla paylaştılar.

Panele, Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü de konuşmacı olarak katıldı.

“Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi”, düşünce, sanat ve kültür hayatımızda büyük etkileri ve katkıları olan yazarlarımızın bütün eserlerinin ve hakkında yazılanların okunması, değerlendirilmesi, yorumlanması temeline dayalı, okuma sonuçlarının yazı ve konuşma ile ifade edilmesi, panel ve açık oturumlarla topluma aktarılması şeklinde devam eden ve nihayet elde edilen bu birikim ve tecrübe ile, okuyucuların; düşünce, kültür ve sanat yolculuklarına kendi başlarına devam edebilecekleri derinlikli bir bilinç ve evrensel bir ufuk kazandırmayı hedefliyor.

Anadolu Mektebi faaliyetleri kapsamında sırasıyla eserleri okunan yazarlar; Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov, Tarık Buğra, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cengiz Dağcı, Sâmiha Ayverdi1, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Âkif Ersoy, Yahya Kemal Beyatlı, Sezai Karakoç, Cemil Meriç ve Nurettin Topçu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi