Başkan Şentürk, mesajında şu ifadelere yer verdi; “1071 yılında Anadolu’nun kapılarını Türk milletine açan büyük komutan Sultan Alparslan ve de o ruhu 30 Ağustos 1922’de bu toprakların ebedi Türk yurdu olacağını tüm dünyaya haykıran, perçinleyen Ulu Önder Atatürk’ü rahmetle minnetle yad ediyoruz. Silah arkadaşlarının ve de askerlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Mekanları cennet olsun. Aziz hatıralarını canlı tutacağımıza ve de emanetleri olan Anadolu topraklarını; hür ve bağımsız, bayrağımızın dalgalandığı, ezanların okunduğu yurt olarak evlatlarımıza emanet edeceğiz. Üzülerek ifade isterim ki; dünden bu güne Türk tarihinin önemli şahsiyetlerini ve de özellikle milli mücadele kahramanlarını halkımızın zihninden silmek isteyen bir gürûhun gayretlerine şahit oluyoruz.

Bunu yaparkende, devletin bazı kurumlarını da buna alet ediyorlar. 26 Ağustos 2022 Cuma günü okunan hutbede: buna şahit oluyoruz. Bu anlayışı kabul etmememiz mümkün değil.

Türk tarihi, asla ve asla iç politikaya alet edilmemeli. Ön yargılar zihinsel bir hastalıktır. Kendi düşüncemize göre tarih oluşturmak milletimize ihanetten öteye gitmez. Bu ülkeyi canlarını vererek, bizlere emanet eden aziz ecdadımızı yok sayamazsınız. Küllenen ve örselenen Türk milli kimliğini silmeye hiçbir güç muvaffak olamayacaktır. Sakarya ve büyük taarruz Türk milletinin yıldızının yükselişinin belgesidir. 30Ağustos 1922 Türk’ün yeniden dirilişinin, şaha kalkışının hikayesidir. Bu onuru bizlere yaşatan ecdadımızın emaneti Anadolu’yu sonsuza dek korumaya, kollamaya yükseltmeye kararlıyız.

Özetle: Atatürk’e düşman olandan Türk milletine dost çıkmaz. 100 yıl önce Anadolu’yu bağımsız Türk vatanı yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şerefli ecdadımızı rahmetle, minnetle yad ediyor, milletimizin 30 Ağustos zaferini kutluyorum.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi