Arı Orkideleri Etkin Farkındalık Projesi Fatsa Sakarya Ortaokulu Matematik Öğretmenleri Halime Eren, Esengül Yılmaz Metin ve Songül Erden Yazar projeyle ilgili verdikleri bilgilerde şunları dile getirdiler; “Arı Orkideleri Etkin Farkındalık Projesi” Fatsa Sakarya Ortaokulu Sosyal Sorumluluk Projesidir. Proje 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 2.dönemi itibari ile başlamış olup aynı dönemin sonuna kadar devam edecektir.”

Açıklamalarına devam eden proje öğretmenleri; “Projemizin amacı, ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi ilimiz sınırları için de de bulunan ve bitki dünyasının pandaları olarak nitelendirilen, nesli tükenme tehdidi altında bulunan, ilimizde bulunan  19 orkide  türünden biri olan  arı orkidelerini (özellikle ilimizin endemik arı orkidesi Ophrys karadenizensis ) tanıtmak, sevdirmek, farkındalık oluşturmak, arı orkidesinin gelecek nesillerinin varlığı üzerine eğitim ve tanıtım çalışmalarını etkili bir şekilde yapmaktır. Bu projemizde yüksek risk altında bulunan arı orkidelerimiz için özel koruma alanları oluşturulmasına da katkı sunmak istiyoruz. Projemizin keşfedilmeyi bekleyen başka türler için doğa kâşiflerinin yetişmesine ilham kaynağı olması ve ilimizde flora turizmi, fotoğrafçılık turizminin gelişmesine de katkı sunmasını öngörmekteyiz. Projemizin hedef kitlesi başlangıçta Sakarya Ortaokulu öğrencileri, velileri ve yöre halkı olup yaptığımız etkinlikleri haberleştirerek hedef kitlemizi daha da genişletmeyi planlıyoruz.

Projemiz kapsamında öğrencilerimize arı orkideleri ile ilgili belgeseller, biyoçeşitlilik ve biyokaçakçılıkla ilgili animasyonlar izletiyoruz. Projemiz kapsamında öğrencilerimiz arı orkideleri ile ilgili resimler yapıyor, şiirler, hikâyeler, maniler yazıyor, sloganlar oluşturuyor. Öğrenciler tarafından hazırlanan bu çalışmalar arı orkideleri panomuzda sergileniyor Oluşturulan bu faaliyetlerden elde edilen bilgiler, fotoğraflar işlenerek sunum haline getiriliyor. Projemiz okulumuzun tüm personelinin ve tüm öğrencilerinin etkin katılımı ile zenginleşmektedir.”

Arı Orkideleri Etkin Farkındalık Projesi Fatsa Sakarya Ortaokulu Matematik Öğretmenleri Halime Eren, Esengül Yılmaz Metin ve Songül Erden Yazar yaptıkları açıklamada; “Projemizin yürütülmesinden sorumlu öğrencilerimiz İse  Berk Samittin Tepe, Gülbahar Çalgıcı, Belinay Yıldız, Nisa Nur Demirbaş, Elif Şimal Eren, Berat Öztürk, Toprak Yankı Kayalı, Elif Ceren Güneş Ve Yağmur Aynacı‘dır. Bu projemizin yaygınlaşmasına katkı sunmak  ve içerik üretmek için de TEKNOORKİDE grubunu kurduk. Bu grup, öğrencilerimizin oluşturduğu etkinlikleri teknolojiyi kullanarak sunum haline getirip içerikler oluşturmaktadır. TEKNOORKİDE grubu öğrencilerimiz ise Elif Şimal Eren, Bengisu Karataş ve Zeynep Asel Kavaklı’dır.” Denildi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi