Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Ordu ili 19 bin ton bal üretimi ile Ülkemiz genelinde 1. sırada yer almaktadır. İlimizde 611 bin koloni ve 3 bin aktif arıcımız mevcut olup, arıcılık sektörü ilimiz ekonomisine yılda 1 milyar 146 milyon TL katkı sağlamaktadır" dedi.

2021 yılında kovan başına 20 TL olan arılı kovan desteğinin Tarım ve Orman Bakanlığımızca 2022 yılında 30 TL'ye çıkartıldığını belirten İl Müdürü; "Bakanlığımız tarafından 2021 yılı için 2.610 arıcımıza 10.710.040 TL arılı kovan desteği verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Arıcılarımızın verilen desteklerden daha etkin şekilde faydalanmalarını sağlamak için İl-İlçe Müdürlüklerimiz tarafından büyük çaba sarf edildiğine değinen Yılmaz; "12 Kasım 2022 tarihinde başlayan müracaat işlemleri ile birlikte İl-İlçe Müdürlüklerimiz tarafından arılı kovan tespit çalışmaları ve veri giriş işlemleri tüm hızıyla devam etmektedir. Bilindiği üzere ilimizde yoğun gezginci arıcılık faaliyetleri yapılmaktadır. 2022 yılında gerçekleştirdiğimiz arılı kovan desteklemesi tespit çalışmaları neticesinde arılı kovanların tamamının destekleme ödemesinden faydalandırılmasını sağlamak öncelikli hedefimizdir" diyerek sözlerine son verdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi