Ünye Belediyesi tarafından sosyal donatı, spor alanları, mini hayvanat bahçesi, kafeteryalar gibi birçok alanda yenileme çalışmaları gerçekleştirilen Asarkaya Kent Ormanı yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Kuveyt'ten ilçemize gelen turizm kafilesini, Asarkaya Kent Ormanı'nda ziyaret eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, kafileye ilçe hakkında bilgi vererek ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kafilede bulunan turistler de Kent Ormanı'nı çok beğendiklerini ifade ettiler.

 “Çalışmalarımızla kent ormanımız fonksiyon kazandı”

Asarkaya Kent Ormanı'nda 2019 yılının ikinci yarısından itibaren yoğun bir yenileme ve özellikle donatı yönünden zenginleştirme çalışmaları yaptıklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Başta Ünye’miz olmak üzere tüm bölgenin denize en yakın mesire alanı olan Asarkaya Kent Ormanı'mızda planlı ve halkımızı da taleplerini ön planda tutan yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken uzun yıllar hizmet verecek projeler geliştirdik. Aydınlatma başta olmak üzere elektrik hatlarını yer altına aldık ve ardından ise sosyal donatı alanlarını hem yeniledik hem de yenilerini ekledik. Tamamlandığında bölgenin en prestijli projelerinden biri haline gelecek olan Panorama Kafe Restoranın inşaatı devam ediyor. Ayrıca Asarkaya Kent Ormanı yolumuzda Ordu Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz asfalt çalışmamızın sonuna yaklaştık. Yapılan son çalışmalarla Kent Ormanımız özellikle yazın olmak üzere yılın her mevsiminde tercih edilen turizm destinasyonlarından biri haline geldi.” diye konuştu.

 “Turların tercihi oluyoruz”

Özellikle yapılan yaptırımlarla Ünye’nin son dönemde Karadeniz Turlarının merkezi haline geldiğinin altını çizen Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Yeli ve yabancı turistlerin yer aldığı turlar Karadeniz ziyaretlerine Ünye’yi de koydular. Bu, konaklama, alışveriş ve yeme-içme sektörü anlamında ilçemize katma değer katıyor. Ünye Belediyesi olarak sosyal tesislerimizde yaptığımız çalışmalarda meyvesini ciddi anlamda veriyor. Ünye her alanda olduğu gibi turizm alanında da düzenli bir pozitif ivme yakalamış durumda. Bu da çalışmalarımızın ne kadar doğru bir istikamette olduğunu bizlere gösteriyor.” diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi