Ordu Sağlık Müdürlüğü’nde aşısını olmuş 80 kişinin birden Covid olduğunu belirten Adıgüzel, önlemlerden aşı politikasına kadar sürecin çok kötü yönetildiğini, sürecin tek başarısının ölüm oranını düşüren sağlık çalışanları olduğunu belirtti.

Hasta sayıları tüm dünyada azalırken Türkiye'de rekor kırdı

Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde: “Pandemi süresi boyunca rekor yeni vaka sayısına hem de Nisan ayı başında ulaştık. Bu şekilde giderse sayı katlanarak artacak ve sonbaharda bir felaket ile karşı karşıya kalacağız. Artan vaka sayılarına kıyasla vefat sayılarının aynı oranda artmadığını görüyoruz. Şu anda İstanbul hariç Ankara İzmir ve Adana gibi büyük şehirlerimizin vefat sayıları halen 10 ve altındadır. Ölüm oranlarında geçtiğimiz yıldaki orandan düşüktür. Pandemi başlarında vakaların yaklaşık %2-3’ünde ölüm meydana gelirken bu günlerde %1 ve altına gerilemiştir. Bu durum sağlık çalışanlarımızın hastalıkla mücadeleyi geliştirdikleri anlamına gelmektedir. Ancak hükümetin covidle mücadelede sağlık çalışanlarına ayak uyduramadığı çok açıktır. Hasta sayıları tüm dünyada azalırken Türkiye'de rekor kırdı ve artık günlük 150 vefatı bile kanıksamış durumdayız. Sadece dün İstanbul'da 70 insanımız vefat etti. Bunların birer can, birer anne baba kardeş olduğu unutulmamalıdır. Hükümetin vurdumduymaz, bilim aklından uzak, çağdışı yönetim anlayışı daha büyük acılara sebep olacak. Karantina için bugüne kadar günübirlik hep hafta sonu ve tatil günlerini kullandık. Sanki koronavirüs tatil yapıyormuş gibi. Şimdi de önlem almak için Ramazan ayını bekliyoruz sanki koronavirüs oruç tutacak. Sağlık Bakanı cenaze katılımı için özür diliyor. Sonra AKP kongresi için neredeyse kongreye katılanları değil katılmayanları suçlayacak kadar partizan. Şu anda Türkiye'nin ihtiyacı ipleri eline alan, bilim aklıyla pandemiyi yürütüp yalan dolan reklam kokan anlayıştan uzak bir pandemi yönetimidir.”

Gereken aşıyı gereken zamanda tedarik edemiyorlar

Risk haritasında bir ayda Türkiye'yi kırmızıya boyadılar diyen CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel; “ Bu harita ile önündeki Sağlık Bakanı'ndan oluşan kombinezonda bakanı da kırmızıya boyamak lazım. Çünkü Türkiye için asıl yüksek risk bu bakanın göreve devam etmesidir. Bakın, yeni vaka sayılarında dünyada dördüncü, Avrupa’da birinci durumdayız. Aşı işinde tam bir fiyasko var. Gereken aşıyı gereken zamanda tedarik edemedikleri gibi uygulanan Çin kaynaklı aşının etkinliği konusunda ciddi sorular var. Aşının iki dozunu da olmuş, üzerinden yeterli zaman geçmiş kişiler aşıya rağmen hastalanıyor. Ağır hastalık geçirenler de var. Sadece Ordu Sağlık Müdürlüğü’nde aşılaması tamamlanmış 80 personel geçtiğimiz günlerde covid oldu. Bunlardan sadece 1 tanesi aşısız idi. Bu nedenle aşı dışındaki diğer mücadele yöntemlerini de ivedilikle hayata geçirmek zaruridir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi