Gelenekselleşen bayram yemeğinde buluştular. Ulubey’e bağlı Sayaca Mahallesi Kazancı Mevkii’nde her yıl Ramazan Bayramı’nda düzenlenen geleneksel bayram yemeği bu yılda yoğun katılım ile gerçekleştirilirken, asıl amacın birlikte olmak olduğu vurgulandı...
 
Ordu’nun Ulubey İlçesi’ne bağlı Sayaca Mahallesi Kazancı Camii’nde 6. düzenlenen geleneksel bayram yemeği bu yılda yoğun katılım ile düzenlendi. Mahalleliler, birlikteliğin en güzel örneğini sergileyen bayram yemeğinde birlikte yemekler yenilirken, hasret giderildi.

Bir ay tutulan orucun ardından son iftarı da birlikte Cami avlusunda açan mahalleliler, Ramazan Bayramı’nı da yine birlikte karşıladı. Kılınan bayram namazının ardından Cami avlusunda kurulan masalarda kadınlı erkekli hep beraber yemek yediler.

Bayram yemeğine sadece mahalleliler değil, köyün diğer mahallelerinden hatta başka köylerden, Ulubey’den Ordu’dan, İstanbul’dan, yurt dışından dahi katılanlar oldu. İl dışından gelenler özellikle izinlerini bayram dönemine denk getirmeye gayret ederek birlikteliğin tadını çıkarıyorlar.

“BAĞLARIMIZ TEKRAR GÜÇLENİYOR”
Mahalleliler, bu yıl 6. düzenlenen geleneksel bayram yemeğinin aralarındaki bağı kaynaştırmak için yaptıklarını belirterek, “eskiden hepimiz köyde yaşıyorduk. Dolayısıyla birbirimizi tanıyorduk. Ancak günümüzde hayat mücadelesi, çocukların okuması gibi gerekçelerle köyden göç etmek zorunda kalarak Ordu Merkez’e Birçoğumuz da İstanbul’da, hatta yurt dışında yaşıyoruz. Amaç burada yemek yemek değil, birbirimizi görmek. Özellikle gençlerin köylerini bilmesi akrabalarını, komşularını tanıması için çok güzel oldu.”

Bayram buluşmasına yurt dışından da katılanlar olurken, Uzun süredir Belçika’da yaşayan Hüseyin Yılmaz, duygularını anlatacak kelime bulamadığını ifade ederken, “uzun yıllardır yurt dışındayım. Ben her yıl buradaki manzarayı internetten ancak fotoğraflarda görüyordum. Fotoğraflara er baktığımda içimdeki özlem daha çok artıyordu. İnanın fotoğraflara bakarken ağlıyordum. Uzun yıllardır görmediğim arkadaşlarımı, dostlarımı, akrabalarımı burada gördüm. Onların çocuklarını ilk defa burada tanıdım. Şuanda bu ortamı yaşamaktan, burada bulunmaktan son derece mutluyum. Anlatılmaz duygular yaşıyorum.”  dedi.

Bir başka isim ise Avusturya’da yaşayan ve üç çocuğuyla bayram yemeğinde olan Selma Özsoy Ak ise, bu yıl özellikle bu güzel etkinliğe katılmak için bu Ramazan’da Ordu’ya geldiğini belirterek, “ben ilk defa katılıyorum. Hep imrenerek uzaktan izlediğim ve yapılan muhabbetleri duyduğum böyle bir organizasyonda bulunmak ve bir parçası olmaktan çok memnunum.” dedi. 

“BURADA BİZ VARIZ”
Burada yenen yemekte herkesin katkısı olduğunu söyleyen bu güzel etkinliğin başlamasına öncülük eden ve bugünlere gelmesinin sağlayan en önemli isimlerden olan Fahrettin Demir ise, “Burada sen ben yok, burada biz varız. Kimseyi ayırmadan herkes burada birlikteliğin en güzel örneğini gösteriyor. Hazırlığını kadın erkek hep beraber yapıyoruz. Kimileri soğan doğruyor, kimileri sarımsak soyuyor. Bayram yemeğimize sadece mahallelilerimiz değil, diğer mahallelerden gelenlerde oluyor. Hatta başka köylerden, Ordu’dan tanıdıklarımızda bayram yemeğine katılarak ayrı bir güzellik ve zenginlik katıyorlar. Allah bu birliğimizi, dirliğimizi bozmasın.” şeklinde konuştu.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi