Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de Sivas’ta Şarkışla Belediyespor ile Orduspor arasında oynanan karşılaşmayı Niğde Bölgesinden Berkay Arslan yönetti. Yardımcıları Mehmet Erdoğan ve Mustafa Özdemir ile birlikte hem Şarkışla Belediyespor hem de Orduspor cephesinde oldukça tepki çeken hakem üçlüsü, verdikleri ve vermedikleri kararlarla herkesi şaşırttı.

İlk sarı kartta oyundan attı!


Maça başlarken oldukça heyecanlı olduğu gözlemlenen orta hakem, ilk hatasını Şarkışla’nın ilk golü öncesi topun kontrolünde olan Halim’in dirsek müdahalesi ile yerde kalması sonrası verdiği devam kararı ile verdi. Mücadele boyunca heyecanını gizleyen orta hakem birçok pozisyonda heyecanına yenik düştü. Maç boyunca ilginç hamleler ve kararlar veren Berkay Arslan, Orduspor’da sarı kartı bulunmayan Furkan Şirin’e gösterdiği ilk sarı kart sonrasında önce oyuncuyu oyundan attı, sonra ise yardımcı hakemin uyarısı ile hatasını düzeltti.

Giren oyuncuyu yanlış yazdı!

Bu yaptığı ile sınırlı kalmayan Arslan, bir pozisyonda elindeki suyu yere atan Orduspor yardımcı antrenörü Mehmet Teke’yi oyundan attı. Henüz öğrenci olan Arslan ile birlikte 4.hakemde şaşırdı. Hakemler, Orduspor’da Yıldıray Aktürk’ün yerine 15 numarası ile oyuna giren Ömercan Keskin’i notlarına almazken, TFF’de oyuna 13 numara ile Kutay Berke’nin girdiği kaydı alınmış.

Heyecandan faulü vermedi!


Şarkışşa Belediyespor cephesinden de yoğun tepki alan Berkay Arslan’ın, Orduspor lehine vermediği bir faul pozisyonundan dakikalar sonra ‘çok heyecanlıydım, faulu veremedim’ sözleri de tribünlere kadar gelmesi ilginç bir anı olarak kayıtlarda kaldı !

Orduspor’da Şarkışla Belediyespor deplasmanında maça iyi başlasa da orta hakem Berkay Arslan’ın yönetim şekline yakın bir oyun ortaya koyunca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
ORDU YORUM /SAMET KARADAĞ 
Editör: Haber Merkezi