Depremin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen iktidar tarafından sorumluluk üstlenilmediğini vurgulayan Emek Partisi Perşembe İlçe Başkanı Erkut Yılmaz, sorumlulardan bir istifa olmamasına da tepki göstererek, “Bugüne kadar yapılan bütün bilimsel uyarılara ve meslek örgütlerinin tüm çağrılarına rağmen hükümet ve devlet yöneticileri deprem tehlikesine karşı gerekli tedbirleri almadılar. Sonuç halk için tam bir yıkım oldu. “Asrın Felaketi” denerek deprem katliamının üzeri kapatılamaz. Felaketi katlayan şey AKP hükümetlerinin ve tek adam yönetiminin deprem vergileri dahil bütün kaynakları sermayenin çıkarları için harcamasıdır. Halkı yok sayan imar politikalarındaki ısrarıdır.” dedi.

Sorumluluğu üzerinizden atamazsınız

Kapitalist sistemin kar etme üzerine işleyişinin halkın çıkarlarını göz ardı ettiğini belirten Yılmaz, “ Hükümetin politikaları beton üzerine geliştiği için hem yol çalışmalarından hem de inşaat sektöründe önemli bir rant alanı açılmış oldu. Bu nedenle yaşadığımız cehennemin nedeni sözü edildiği gibi bir “kader planı” değil, doymak bilmeyen kar ve rant hırsıdır. Son yaşadığımız deprem gerçeği de gösterdi ki, depremle birlikte halkın üzerine çöken kapitalist yağma düzendir. Halkımız, tek adam yönetiminden ve sermaye düzeninden kurtulmadıkça acılar son bulmayacaktır. Göz göre göre gelen bu toplu kırımda sorumluluğu bulunan şirket sahipleri ve müteahhitler yargı önüne çıkmalıdır. Ancak başta siyasal sorumluluğu bulunan Hükümet temsilcileri, bakan ve bürokratlar, belediye yönetimleri de hesap vermelidir. Bu konudaki ısrarımızı sürdüreceğiz deprem yaralarını sarmak için dayanışmaya devam edeceğiz, sorumlulardan da hesap sorulması için mücadelemiz sürecektir." dedi.

Dayanışma yaşatır

İktidarın geç kalması nedeniyle acıların büyük olduğunu söyleyen Yılmaz, “Deprem olur olmaz seferberlik ilan eden partilere, derneklere, sendikalara, odalara; tüm yurttaşlara minnettarız. Ülkemizdeki dayanışma ruhu acıları hafifletmek için çırpınıyor. Deprem bölgesine maddi ve fiili olarak katılıp destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Parti olarak Genel Başkanımız Ercüment Akdeniz dahil tüm örgütümüz deprem bölgesinde seferberlik ilan ederek müdahale etmiştir. Dayanışmaya devam ettireceğiz.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi