Tarım İl Müdürlüğü, denizlerde yarından itibaren av yasağının başlayacağını belirterek, balıkçıların yasağa uymalarını istedi.

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stokları korumak için, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na göre çıkarılan Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ çerçevesinde genel av yasaklarının yarından itibaren başlayacağı hatırlatıldı.

Açıklamada, balıkçıların yasağa uymaları istenilerek, "15 Nisan–31 Ağustos 2011 tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı yasaktır. 1 Mayıs–31 Ağustos 2011 tarihleri arasında algarna ile deniz salyangozu avcılığı yasaktır. 1 Mayıs–30 Haziran 2011 tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kalkan avcılığı yasaktır. 1 Nisan–31 Ağustos 2011 tarihleri arasında palamut ve torik avcılığı yasaktır. 1 Eylül 2011 tarihinden itibaren monofilament (tek kat) misina ağların kullanımı yasaktır. Ordu ili, Ünye ilçesi, Taşkana Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı dönem boyunca yasaktır. " denildi.

Editör: Haber Merkezi