01-07 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle Ünye Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Sosyal Tesisleri’nde bağımlılıkla mücadele konusunda seminer düzenlendi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ebru Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı programda tütün ve madde bağımlılığının yanı sıra teknolojik bağımlılık ta anlatıldı. Seminere Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Hasan Çalışkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeşilay Haftası’nın önemine değinerek konuşmasına başlayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ebru Çelik, “Toplumda bağımlılıkla mücadele etmek amacıyla insanların sağlıklarının korunmasına yönelik 01-07 Mart Yeşilay Haftası olarak belirlenmiştir. Bağımlılık deyince aklımıza en başta sigara ve alkol gelmektedir. Ancak kumar, uyuşturucu ve son yıllarda teknoloji bağımlılığı da yayınlaşmıştır” dedi.

“Çocuklarınızın yanında sigara içmeyin, bakkala göndermeyin”

Toplum olarak yapılan önemli bir yanlışın altını çizen Uzm. Dr. Çelik, “Anne ve babalara buradan sesleniyorum. Çocuklarınızın yanında sigara içmeyin. Hatta çocuğunu bakkala sigara almaya gönderen anne babalar var. Aslında 18 yaş altı kişilere tütün ve tütün ürünlerinin satışı yasak. Ancak küçük yerlerde bu çok fazla kontrol edilemiyor. Bağımlılık sigara ile başlar alkol ve uyuşturucu ile devam eder. Çocuklarınızı bağımlılıktan söylemle değil, uygulamayla koruyabilirsiniz” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi