Bağımlılıkla mücadele konusunda katılımcıların söz aldığı toplantıda konuşan AKİSDER Başkanı Zeynep Yazıcı yaptığı konuşmada, bağımlılıkla ilgili geliştirdikleri projeden bahsetti. İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında gençlerle ilgili başta spor faaliyetleri olmak üzere birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Yazıcı, bağımlılıkta ekonomik durum ve sosyal çevre gibi birçok olgunun etkili olduğunu altını çizdi.

Toplantıda konuşan ve kendi çocuğu da bir dönem bağımlı olan Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arslan Güdek, bağımlılığa yakalanmış bir kişinin tedavi sürecinin oldukça zor ve özveri gerektirdiğini, ancak sabırla bunun üstesinden gelinebileceğini belirtti.

Toplantıda söz alan Ünye Elele Derneği Başkanı Adem Atik ise Ünye Belediyesinin destekleri ile dernek olarak gençlerin doğru yönlendirilmesi adına birçok sosyal faaliyeti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bağımlılıkla mücadele konulu toplantıda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise bağımlılıkla mücadelenin en az terörle mücadele kadar önemli olduğunun altını çizdi. Başkan Çamyar yaptığı konuşmada, “Biz gençlerimizi maneviyattan ne kadar uzak bir şekilde yetiştirirsek, Dünya o kadar başka bir noktaya doğru gider. Kendi değerlerimize yeniden dönmek suretiyle bu olguya el atmamız gerekiyor. Dünya ortalamalarının çok altında olmakla beraber, hiç ortada sorun yokmuş gibi davranamayız. Gençlerin enerjilerini atabilecekleri spor aktiviteleri ve arkadaşlık ilişkileri kurabilecekleri düzenli çalışmalar yürüten spor kulüplerimizle ilgili önemli destekler sağlıyoruz. Yine özellikle park alanlarının ışıklandırılması ve düzenlenmesi ile ilgili birçok çalışma gerçekleştirdik. Ayrıca izbe durumda bulunan 50’ye yakın evi yıkarak, amaç dışı kullanımını engellemiş olduk. Bundan sonrada imkânlarımız ölçüsünde üzerimize düşen tüm desteği vermeye hazırız” diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi