Sonel’in mesajı şöyle: “Kültür ve medeniyet tarihimizde camiler, hem toplumsal hayatımızın hem de dinî hayatımızın merkezinde yer almaktadır. Sevgili Peygamberimizden günümüze kadar Müslümanlar her gittikleri yere ilk önce cami inşa etmişlerdir.

Camilerimizin toplumumuza kazandırdığı millî ve manevi katkıların yanında asırlardır minarelerimizden yükselen ezan sesi, şanlı bayrağımızla birlikte bağımsızlığımızın sembolü olmuştur ve olmaya devam edecektir. Şu unutulmamalıdır ki; bizler ezanımızın dinmemesi ve bayrağımızın inmemesi için şehit ve gazi olmayı şeref görmüş ve hiç düşünmeden canını feda etmiş Aziz Türk milletiyiz. Bundan sonra da daima böyle olacaktır.

Ayrıca ülkemizin dört bir köşesinde fedakârca hizmet veren din görevlilerimiz de uzlaştırıcı ve bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızı aydınlatırken aynı zamanda sosyal sorunlara da çözüm arayan ulvi bir vazifeyi yerine getirmektedirler.

Bu vesileyle, 1-7 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan ‘‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’nın İlimiz, Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederken ifa ettikleri görev itibariyle toplumumuzun manevi mimarları olan bütün din görevlilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi