Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın, ekmek fiyatlarına yüzde 15 zam yapılacağını açıklamasının ardından ilk tepki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri devlet Bahçeli’den gelmiş, “Yüzde 15 zam, insani ve vicdani değil. Askıda ekmek projesini başlatıyorum. Hali vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli. Eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncıyla paylaşmalı. Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanlarımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde 'Bana askıdan bir ekmek verebilir misin?' diyebilmeli.” demişti.

Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda İl teşkilatları olarak harekete geçtiklerini belirten MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapılmıştır. En zenginden en yoksuluna kadar herkesin en temel ihtiyacı olan ekmek fiyatlarında yaşanan bu artış bizleri derin bir endişeye sevk etmiştir. Bunun üzerine liderimiz Sayın Devlet Bahçeli de, Türkiye’de bir kampanya başlatarak vatandaşlarımızdan 2 ekmek alımında, biz ekmek de askıya verilmesini rica etmiştir. Türk milletinin kadirşinaslığına güvenmiştir. Bunun üzerine Milliyetçi Hareket Partililer olarak biz de askıda ekmek kampanyasına destek verdik. Şu an da Ordu’nun 19 ilçesinde arkadaşlarımız askıda ekmek kampanyasını başlatmıştır. İnanıyorum ki sadece Milliyetçi Hareket Partililer değil, toplumun bütün katmanları, bütün sivil toplum örgütleri de destek verecektir.” şeklinde konuştu.

 

Ordululara seslendi

Altınordu ilçesindeki bir fırında askıda ekmek kampanyasını başlatan MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, “Biz bu yola ‘komşusu açken kendisi tok gezen bizden değildir’ anlayışıyla çıktık. Ordu’nun değerlerine değer katan insanlarına sesleniyoruz: Askıda ekmek kampanyasına destek vererek birçok insanın ihtiyacını giderelim. Unutmayalım ki, insanlarımız zor durumda. Bugünün şartlarında bazı sorunlar yaşıyoruz. Biz bu sorunları Türk milleti olarak, el birliği ile gidermek zorundayız. İnşallah MHP bu yolda bir çığır açar ve diğer partiler de bu yoldan gelirler. Bağışlanan her bir ekmeğin, bir garibana ulaşacağına inanıyoruz.” dedi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi