Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Yaklaşık bir buçuk ay önce vira bismillah diyerek ağlarını denize bırakan balıkçılar Karadeniz’den umduğunu bulamamıştı. Havalarında soğumasıyla beraber balıkların dipten yavaş yavaş yukarı çıkması balıkçı tezgahlarını şenlendirdi. Kurban bayramı öncesine kadar 15 lira olan Çinekop’un fiyatı şuan 8 liraya kadar düştü. Balıkçılar ise bunu kurban bayramına bağlamamak gerektiğini söylüyor.

Uzun, “Deniz serinledi balık çıktı”


20 gün öncesine oranla balık miktarında artış olduğunu ifade eden Balıkçı Hasan Uzun, “Balık önceden dipteydi yani av sahasında değildi. Denizin serinlemesiyle birlikte balık yukarı çıkmaya başladı. Bu da avlanmayı arttırdı. 15 güne kadar tezgahlarımız boştu ama şimdi durumdan memnunuz. Şuan balık fiyatları da azaldı. İlerleyen günlere doğru fiyatların daha da azacağını düşünüyorum” diye konuştu.


Türkmen, “Ordulular bayat balığı anlar”


Balık fiyatlarının bir ay öncesine göre düştüğünü söyleyen Balıkçı Esnafı Cemil Türkmen, bu düşüşü ramazan bayramına bağlamamak gerektiğini bildirdi. Türkmen, “Palamut şuan 4 lira, İstavrit 8 lira, Çinekop 10 lira. Hamsi’nin fiyatı değişebiliyor. Bugün 5 liraysa yarın 7 lira olabiliyor. Ordulu vatandaşlar taze balığı çok sever. Bir gün bekletilmiş balığı hemen anlar” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi