Yağmur çamur, kar tipi demeden sabahın erken saatlerinde, herkes yatağında uyurken, gazete dağıtıcıları iş başındadır. Sokak sokak, cadde cadde tüm kenti dolaşarak görevlerini en iyi şekilde yerlerine getirmeye çalışan gazete dağıtıcıları, gazeteyi çıkaranlar kadar önemlidir. 

Gazete dağıtıcıları, yaptıkları işi, ekmek uğruna, aş uğruna her şeyi göze alarak yapıyorlar. Hatta, tanınmış tanınmamış birçok gazetecinin geçmişinde gazete dağıtıcılığı vardır. Çünkü, gazete dağıtıcılığı bir okul gibidir. Gazete basımından katlamasına, muhabirliğinden editörlüğüne kadar birçok şeyden ilk haberdar olanlar, gazete dağıtcılarıdır. Gazeteyi ilk okuyanlardır. Bisikletlerinin sepetlerine doldurdukları günlük taze haberlerle dolu gazeteleri, abonelerine yetiştirmeye çalışırlar.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte güne başlayan, yaşadığı şehrin birçok yerini her gün gezip gören, sabahları insanlara ‘günaydın’ diyerek, yaşamın her anına tanık olan gazete dağıtıcılarının gününü kutluyor, fedakâr ve cefakâr bütün gazete dağıtıcılarımıza sevgilerimi sunuyorum.Haber Merkezi 

Editör: Haber Merkezi