Vali İrfan Balkanlıoğlu, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, İlk ziyaretini Ata Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Şimşek’e gerçekleştirdi.

1979 yılında kurulan ve 1995 yılında yapısını değiştirerek Ata Gıda Ambalaj Sanayi Pazarlama A.Ş. olarak gelişen ve bugün 90’a ulaşan çalışanıyla Ordu’da önemli bir istihdam sağlayan Ata Gıda A.Ş’de Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Şimşek ile bir süre sohbet eden Vali Balkanlıoğlu, şirket ile ilgili detaylı bilgi aldı.

Murat Şimşek, ayrıca Ordu Organize Sanayi Bölgesi’nde doluluk oranının yüzde 98’lere ulaştığını ve 2.500 çalışan bulunduğunu söyleyerek, bu rakamın fındık sezonunda 3.500 lere kadar çıktığını ifade etti.

Ata Gıda A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şimşek,”Yeni kurulacak Organize Sanayi Bölgesi’nde Ergin Karlıbel ile ortak bir tekstil fabrikası kuracağız ve bin kişi istihdam edeceğiz”diyerek,”Sayın Valimizin ziyareti bizi son derece mennun etmiştir.Teşekkür ediyoruz”dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ata Gıda A.Ş’yi ziyaretinin ardından Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Yıldızlar Ahşap Sanayi ve Mopaks Orman Ürünleri Mobilya İnşaat Yapı Market Nakliye Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Cemalettin Yıldız’ı ziyaret etti.

Cemalettin Yıldız’,”30 metrekare dükkan`da ahşap pencere imalatı ile başlayan , 1996 yılında hazır kapı satışı,pvc pencere imalatı yapan ve 2002 yılında Organize San Bölgesinde 3100 metrekare alan da modern fabrikamız`da hizmet vermeye başladık. Mopaks Orman Ürünleri Mobilya İnşaat Yapı Market Nakliye Sanayi ve Ticaret Ltd.Şirketimizle birlikte yeni yatırımlar yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Yıldızlar Ahşap Sanayi ve Mopaks Orman Ürünleri Mobilya İnşaat Yapı Market Nakliye Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Cemalettin Yıldız,daha sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu’na fabrikayı gezdirerek,detaylı bilgiler verdi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun üçüncü durağı ise Beton Sanayi Madencilik Nakliye İnşaat Taahüt ve Ticaret A.Ş Orbetaş oldu.Orbetaş Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Kırca,Yönetim Kurulu üyeleri Berat Kırca ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Ender Kırca tarafından karşılanan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Orbetaş ile ilgili bilgi aldı.

Ekrem Kırca,”1996 tarihinde Hazır Beton üretimi ve pazarlaması alanında faaliyet göstermek üzere Ordu Organize Sanayi Bölgesinde kurulmuş ve faaliyetine devam etmektedir” diyerek,”Orbetas Hazır Beton kurulduğu 1996 yılından bu yana ‘Hazır Beton’ un kullanımının yaygınlaşması , kaliteli ve standartlara uygun betonun inşaat sektöründe kullanılması bilincinin artırılması amacını kendine hedef edinmiştir. Doğal ve kentsel çevreyle uyumlu üretim ve işletme sürecini benimsemiş olan şirketimiz özellikle atık betonun hem doğa hemde kentsel çevreye verdiği tahribatı önlemek için, Doğal kaynakların sınırlı olduğu ve tüketimin hızla arttığı dünyamızda kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla ‘ Geri Dönüşüm Ünitesi’ni kurmuş ve etkin bir şekilde kullanmaktadır. Büyümek değişmez ilkemizdir. İlimiz ekonomisine katkıda bulunmak, daha fazla istihdam sağlamak için yatırımlarımız devam edecektir” ”şeklinde konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun son durağı ise Turavit" markası ile büyümesini sürdüren Turan Seramik AŞ oldu.

Turan Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Çakmak ve Turan Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Çakmak, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na "Yaptığımız her planlamada teknolojik yatırımları ön planda tutuyoruz. Ürünlerimizin yüzde 20'sini ihraç ediyoruz ve Gürcistan, Azerbaycan, Nahcivan, Irak, Ürdün, Cezayir, Libya, Tunus ve Lübnan'a gönderiyoruz. Bu yıl içinde ihracatımızı yüzde 25'e çıkaracağız”diyerek, şirketle ilgili bilgiler verdiler.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek,Ordu ekonomisine katkı sağlayan işletmeleri yerinde gördüğünü ve işadamlarına her zaman gereken desteğin verileceğini belirtti.

Mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nde doluluk oranına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasıyla birlikte,Ordu’nun gelişimine büyük katkı sağlanacağını kaydetti.

Yatırım yapan işadamlarına mutlakasahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”İlimize daha çok yatırım yapılması için Valilik olarak elimizden gelen gayreti gösterecek ve gereken desteği vereceğiz”diyerek teşekkür etti.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi