Toplantıya, Yerel koruma gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, polis memurları, Doğa Koruma ve Milli Parklar(DKMP) görevlileri katıldı.

Öncelikli sorunlar görüşüldü

Sokak hayvanlarının şehirde hızlı popülasyon artışının önüne geçmek için kısırlaştırma çalışmaları, barınma ve beslenme ihtiyaçlarına yönelik konuların görüşülerek değerlendirmelerde bulunularak fikir birliğine varıldı.

Hızlı popülasyonla ilgili önlemler şart

Sokak hayvanları koruma gönüllüler, resmi kurum ve sivil toplum örgüt temsilcileriyle yapılan toplantının verimli geçtiğini söyleyen Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, Öncelikli sorunun hızlı popülasyon artışı olduğunu, buna bağlı olarak barınma ve beslenme sıkıntılarıyla ilgili sonuçlarla karşılaştıklarını, kısırlaştırma işlemlerinin önem arz ettiğini kaydetti.

Hayvan barınağı çalışmaları start aldı

Fatsa Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini ifade eden Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, Hayvan Bakımevi çalışmalarının başlatıldığının bilgisini verdi. Hayvan Barınağının yapılacağı alan seçiminin yapıldığını ifade eden Biçim, “ Fatsa Belediyesi Hayvan Barınağı ile ilgili, Etüd ve Proje Müdürlüğü birimi proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Müdürlüğümüz kuruluşundan bugüne geçen süreçte, rehabilite ve kısırlaştırma için 600 sokak hayvanını Büyükşehir Belediyemizin hayvan barınağına teslim ettik. Yine bu çalışmalar kapsamında yasaklı 15 ırkı kontrol altına aldık. Mamalık ve kulübe sayısını artırarak beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Sokak hayvanları ile ilgili tüm çalışmalarımızda bize olurlarıyla ön açan ve sınırsız imkan sağlayan Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar’a teşekkür ederiz” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi